Sport

2017.03.02. 16:25

Közeleg az új szezon a roncsderbiseknél - zalai futamok is lesznek

Zalaegerszeg - Javában készülnek az idei roncsderbiszezonra a zalai klubok is. Az idén a kustánszegi Göcsej Ringen és Gyenesdiáson, a Faludi-síkon is rendeznek futamot az országos bajnokság keretében.

Kerkai Attila

A 2016-os év a zalai klubok közül a Kustánszeg SE-nek sikerült a legjobban. A korábbi négy év sikersorozata után az országos bajnokság összetett elsőségét ugyan ezúttal nem sikerült megszerezniük, de az ezüsttel sem elégedetlenek.

- Azért vagyok büszke a csapatra, mert nagyon sokat tettek a sikerért a versenyzők, és a szezon elején kiegyeztünk volna a 2. hellyel is - tudtuk meg Lakatos Dezsőtől, a Kustánszeg SE elnökétől.

- A nagyon népes szombathelyi csapat az elejétől trónfosztásra készült, de a Kerkabarabás is erősített és a rumiak is több első helyet szereztek. A mi csapatunk 21, míg a bajnok Szombathely csak 17 győzelmet szerzett az év során, és úgy lehettek ők az elsők, mert a futamokba csak a három legjobb eredmény számít, illetve a szövetség év közben többször módosította a pontozás szabályait.

Egyéniben így is három bajnok került ki a Kustánszeg SE-ből: Bakos Bence az ifjúsági kategóriában, Ungi Károly az ütközéses mezőnyben, Kailali Alex pedig a széria közép géposztályban nyert.

A kustánszegi roncsderbipálya sok látványos versenynek adott már otthont az elmúlt években is Fotó: archív/ Pezzetta Umberto

A másik zalai csapat, a Kerkabarabás 3. lett, és szintén büszkélkedhet bajnoki címekkel. Szűcs Rajmund és Breznyánszky Levente, valamint Erwin Maller is az ifjúsági kategóriában nyert.

Ami pedig 2017-et illeti: készülnek az új autók, s várhatóan bővül a mezőny egy új vasi csapattal - tudatta Lakatos Dezső. Alakul a versenynaptár is, de konkrét időpontokat még nem lehet tudni.

- Annyi biztos, hogy a Kustánszeg SE az idén két versenyt tervez a már szokásos időpontokban - mondta az elnök. - Június közepén a Göcsej Ringen, júliusban pedig Gyenesdiáson, a Faludi-síkon. A Kerkabarabás tavaly nem rendezett versenyt és várhatóan az idén sem tud odahaza bajnoki futamot tartani. Ám kacsingatnak Ádánd felé, ahová tavaly rendezőként mi is eljuttattuk a roncsderbi mezőnyét egy futamra.

Megtudtuk még, hogy mindkét zalai egyesület várja az új versenyzőket, hogy minél többen tudjanak csapatukkal kiállni. A Göcsej Ringen tervezik, hogy a fiatal, akár már 6 éves gyerekek részére is lehetőséget nyújtanak kipróbálni az autózást. Akár versenyzési lehetőséget is biztosítani tudnák azoknak, akik megtanulnak náluk ebben a korban autót vezetni.

A Kustánszeg SE-ből pedig hatan már egy másik szakágban, a ralikrosszban is eredményesek voltak az elmúlt versenyszezonban. Lakatos Dominika (Suzuki, 6. hely), Szabó Bulcsú (Ifi, 6.), Szabó Szilárd (Astra, 2.), Siebel Balázs (1.6, 1.), Lakatos Lénárd (1.4, 2.) és Klitza David (1.6, 9.) is jól szerepelt az országos bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!