Sport

2016.12.05. 19:05

Rövidzárlat ősz végén - A ZTE FC nyolc pontja bánja, így 7. a csapat...

Zalaegerszeg - Hogyan lehet elbukni gyorsan három pontot? Nem kvízkérdésnek szánjuk, de a ZTE FC vasárnap, a Kozármisleny elleni bajnokin megmutatta, hogy tudja a választ. Ezzel az egerszegiek még jobban elszakadtak az élbolytól.

Kerkai Attila

Két meccs, nulla pont (Vác, Kozármisleny), de ha idevesszük még a Csákvár elleni bajnokit is, ahol szintén nyerő pozíció után hullajtott el két pontot a ZTE FC, akkor nyugodtan kijelenthető: igencsak bőkezű mostanában az egerszegi csapat... Az ajándékpontok tekintetében természetesen. A vasárnapi, 19. fordulóval lezárult az őszi idény, a ZTE FC a 7. helyen áll 30 ponttal, 8 ponttal lemaradva az éllovas Soroksártól.

Lehetne az egerszegieknek is 38 pontjuk. Persze, csak abban az esetben, ha Csákváron nem kapnak gólt a 90. percben, ha idehaza legyőzik a Vácot, illetve a vasárnapig abszolút negatív szériában lévő Kozármislenyt is. Mindhárom a mezőny második felében lévő együttes. Szándékosan nem használjuk a verhető ellenfelek kifejezést, hiszen éppen egy hete mi írtuk azt, hogy el kell felejteni ezt. Méghozzá azért, mert nincsenek kiemelkedő tudású csapatok, bárkit el lehet kapni és bárkitől ki lehet kapni...

A ZTE FC most az utóbbit választotta, vagyis kikapott azoktól, akik ellen joggal lehetett pontokra számítani. A Kozármisleny elleni mérkőzés különösen bosszantó, mert Króner Martin vezető gólja után kézben volt a meccs. Aztán... Ami addig működött, az fellazult, jött egy lövés, és a kipattanóra előbb érkezett Kemény Tamás, aztán Villám büntetőt érően rántotta le Keményt és máris 2-1 oda. Így, ilyen egyszerűen és gyorsan, a rendes játékidő utolsó négy percében bukta el a mérkőzést a ZTE.

Kék szerelésben az egerszegi Jakab Csaba viszi el a labdát a Kozármisleny védőjátékosa mellett
Fotó: Szekeres Péter

A koncentráció hiánya, a fáradtság mind közrejátszott ebben, s még annyi, ami tény: alapemberek dőltek ki a sorból az ősz végére, akiknek hiányát megérezte a csapat. Ám ezzel együtt, illetve nélkülük is nyerni kellett volna. A mérkőzés után, az öltözőből kiszűrődő hangok alapján szó sincs arról, hogy a ZTE játékosait ne érdekelné a vereség, sőt, nagyon is dühös volt a hangulat...

Arról pedig, hogy lesz-e következménye ezeknek a vereségeknek, Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője annyit mondott el érdeklődésünkre: lezárult az őszi idény, a klub vezetői és a szakmai stáb is értékeli a csapat teljesítményét. Amennyiben szükségesnek látják, akkor a fegyelmezetlenségekből adódó kihagyásokat nem hagyják következmények nélkül.

Vasárnap a ZTE FC a tavaszi első fordulóból előrehozott találkozón a Mosonmagyaróvárt fogadja. Az egerszegieknek erre a találkozóra úgy kell tekinteniük, mintha vb-döntőt játszanának, mert ha nem, akkor tényleg ott lesznek, ahová nem vágytak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!