Sport

2017.08.13. 19:10

Sajnos Kisvárdán is gólképtelen maradt a ZTE

KISVÁRDA Az ország keleti végébe látogatott a labdarúgó NB II 3. fordulójában a ZTE FC. Az egerszegiek ezúttal sem tudtak a kapuba találni, s így - bár minimális különbséggel, de - ismét kikaptak.

Zalai Hírlap

Az elviselhetetlen forróság ideális futballidőre váltott vasárnapra, sőt, a Kisvárda-Zalaegerszeg mérkőzés idején inkább már a kora őszt idézte az időjárás. Kapkodták is a lábukat a játékosok, mindkét oldal igyekezett támadó felfogásban futballozni.

A hazaiak mestere, Kondás Elemér - aki a korábban szintén Debrecenben is megfordult zalai edzővel, Zoran Spisljakkal, illetve csapatával találta szemben magát ezúttal - előzetesen Babati Benjamin megugrásaira hívta fel játékosai figyelmét, ám a fürge zalai szélső a meccs első negyedórájában kétszer így is meglódult: előbb ő maga, majd Vernes Richárd fejezte be lövéssel az akciót, de Molnár-Farkas Tamás mindkétszer hárított.

Kékben Babati a hétközi edzőmeccsen. Az ő megugrásai sem hoztak eredményt Fotó: Pezzetta Umberto

Válaszul Matija Misic remekül középre lőtt szabadrúgásáról maradt le egy lépéssel Lukács Rajmond. Misic szöglet- és szabadrúgásai mindig rejtegettek veszélyt, a legígéretesebb hazai helyzet azonban Oláh Gergő távoli próbálkozásánál alakult ki, de a ballábas lövésben nem volt elég benzin, így Szappanos ki tudta azt kaparni a bal alsó sarokból. Misic szabadrúgásával szemben azonban már tehetetlen volt a zalai kapus, de nem kell magát hibáztatnia, mert az már ilyen rövid idő alatt is kiderült, hogy a nyáron igazolt horvát származású játékos esetében egy kapuközeli szabadrúgás már-már ziccernek számít.

Szünet után labdabirtoklásban kerekedett ellenfele fölé a Várda, no meg helyzetekben. Oláh egy percen belül két gólt is szerezhetett volna, előbb lövés helyett a passzt választotta, majd amikor visszakerült hozzá a labda, a kapus védett. A ZTE kétségtelenül rendezte a sorait a Gyirmóton kapott múlt heti ötös után, a hajrában közel is állt az egyenlítéshez, de továbbra is gólképtelen, és ezt kihasználva a Várda megszerezte első őszi hazai győzelmét.

Kondás Elemér: Nagyon összeszedett, szervezett csapattal találtuk magunkat szemben, de így is többször mögéje tudtunk kerülni a széleken. Sok veszélyes szabadrúgásunk volt, egy ilyenből szereztük meg a győztes gólt.

Zoran Spisljak: Nagyot küzdött a csapatom, közel állt ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzen. Erős karaktert mutattunk, de kicsit naivak is voltunk, és ezt kihasználva szerezte meg a győzelmet a Kisvárda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!