Sport

2017.03.16. 19:10

Sporttörténeti konferenciát rendeztek

Nagykanizsa - A 42. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát rendezik meg szombaton 14.30-tól a pölöskefői Faluházban.

Kühne László

A programról sajtótájékoztatón beszélt Kis János, az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület, a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör és a Zalai Sportmúzeumért Alapítvány elnöke.

Balról: Takács Tamásné pölöskefői alpolgármester, Kis János, valamint Tóth Jenő a program sajtótájékoztatóján
Fotó: Kühne László

Tóth Jenő helyi polgármester megnyitója után Uzsoki László kézilabdaedzővel, valamint Kandár Tibor és Dóczi Ferenc egykori atlétákkal beszélget Kis János. Síélet a Hargita alján címmel Csiki András tart előadást, míg Somlai Attila sporttörténet-kutató a magyar labdarúgók olimpiai szerepléséről, Horváth Vilmos pedig a budapesti ötkarikás álmokról beszél.

A ferencvárosi vonalat ezúttal is futballista képviseli a rendezvényen: olimpiai élményeit dr. Juhász István 1968-as olimpiai bajnok, az FTC egykori kiváló középpályása eleveníti fel. A Fradival négyszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes játékossal is Kis János beszélget. Juhász tagja volt az 1965-ben a Juventus ellen a VVK-t elhódító Fradinak, továbbá VVK-döntős volt 1968-ban, KEK-döntős 1975-ben. És Eb-negyedik a válogatottal 1972-ben.

A programot Géczi Erika olimpiai ezüstérmes kajakos, előadóművész (Bojtorján, Rockfort, Kormorán együttesek) előadása gazdagítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!