Sport

2015.07.25. 16:58

Strandröplabda: kánikula és lehűlés, jó játékkal (frissítve)

Gyenesdiás – A Balaton egyik legszebb strandján, a Diási Játékstrandon rendezte a hét végén a Magyar Strandröplabda Szövetség, Strand- és Szabadidő Röplabda Bizottsága a strandröplabda országos bajnokság harmadik fordulóját.

Góth Imre

Keszthely és a kispesti fordulók után rekord mezőny érkezett az értékes pontokért a két hét múlva sorra kerülő margitszigeti döntő előtt. A mezőnynek a szombati selejtezőkőn előbb még a hőséggel kellett megküzdenie a talpat perzselő forró homokban, majd egy a késő délután lecsapó vihar megszakította a versenyt. Bebizonyosodott viszont, hogy megérte a helyi önkormányzat szezon eleji munkája, amivel kicserélték a pálya homokját és, zavartalanul folytatódhatott az ob.

A vasárnapi lehűlés után némileg zártabb öltözékre váltottak a versenyzők is, de a színvonalból nem engedtek. A mezőny első fele tartotta jó formáját, a döntőbe jutást jelentő és még kiadó 9-16. helyekért nagy küzdelem folyt.

A pontgyűjtés lehetőségéről egy-egy férfi és női páros mondott le előzetes nevezésük ellenére, így a hölgyeknél 21-en, az uraknál 23-an indultak el végül. A zalai színeket mindkét nemben fiatal párosok képviselték. A hölgyeknél meglepetéssel kezdett az U 17-es bajnok Héri Sára, Tóth-Lakits Petra, amikor az első mérkőzésükön győztek a negyedik helyen kiemelt Kriegel Éva, Tóth Eszter ellen. Következő mérkőzésükön a két évvel idősebb korosztályos bajnok Juraszik Patrícia, Villám Lilla duótól már kikaptak, de nem kellett emiatt sem szégyenkezniük. A nőknél a továbbiakban érvényesült az előzetes várakozás és a két kiemelt került a döntőbe, ahol most revánsot vehetett Lakatos Enikő, Lutter Eszter páros a keszthelyi vereségért és 2:0-ra nyertek Józsa Zsuzsa és Szabó Dorka ellen. A harmadik helyért Molcsányi Petra, Molcsányi Rita 2:0-ra győzött Antal Anett, Kiss Viktória ellen.

 

Fotó: Katona Tibor

Férfiaknál is indultak gyenesdiásiak. Kiss Dávid és Pordán Áron jól kezdtek és a Kiss Péter, Pető Levente kettőst 2:0-ra verték, majd kikaptak a későbbi döntős Meszlényi Tamás, Soós Izsáktól. Ezután vigaszágon még három mérkőzést szépen hoztak. Meszlényiék közben tovább meneteltek a Tóth András, Tóth II. Gábor elleni győzelemmel bizonyítottak a nap egyik legizgalmasabb mérkőzésében. Az elődöntőbe kerülésért a keszthelyi születésű Horváth Balázst és társát, Vocskó Mátét győzték le, akik vigaszágról visszakerülve végül a harmadik helyért játszhattak. Sima meneteléssel került a döntőbe a másik ágon érkező páros a Leiszt Máté, Takács Gergely duó is, akik nyerték a keszthelyi fordulót, míg legutóbb Kispesten, majd a múlt héten, a szerdai M4 Kupán kikaptak a döntő másik résztvevő párosától. Az előjeleknek megfelelő izgalmas finálé kerekedett, ahol végül Leiszt, Takács 2:0-ra nyert a Meszlényi, Soós ellen. A bronzmérkőzésen Jánossy, Molnár szintén 2:0-ra, szoros mérkőzésen nyert Horváth és Vocskó ellen.

Az ob harmadik fordulójában érvényesült a papírforma izgalmas mérkőzésekre került sor, a döntőben pedig két hét múlva találkozik egymással a legjobb 16 férfi és női páros a fővárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!