Sport

2017.04.03. 17:50

Szappanos: Szereltem - A ZTE FC két pontot megint elhullajtott

Hiába a kedvezőbb előjelek, a ZTE FC NB II-es labdarúgói nem tudnak elszakadni a középmezőnytől. Vasárnap a Budaörs ellen egy már megnyert meccset adott ikszre a ZTE FC (2-2).

Kerkai Attila

A két hiányzó ponttal sokkal előrébb ugyan nem lennének az egerszegiek (egészen pontosan: maradnának ugyanígy a 8. helyen), viszont két ponttal közelebb lennének a mezőny elejéhez. Nem mellékesen elmondhatnák, hogy van már tavasszal idegenbeli győzelmük is. A helyzet az, hogy az idei négy idegenbeli meccsen három döntetlen és egy vereség a zalaiak mérlege, s nem mondhatni, hogy éppenséggel élcsapatok ellen játszott volna Csató Sándor legénysége. Amit csak azért kell kiemelni, mert a "java" idegenben szintén még csak most jön. Ezért lett volna jó, ha ezeken a találkozókon (Siófok, Dorog, Cegléd, Budaörs) több pont jutott volna a kék-fehéreknek.

A vasárnapi, Tatabányán rendezett mérkőzés 90. percében kapott gól fosztotta meg a ZTE FC-t a győzelemtől. A 2-2-es döntetlen után pedig a nyilatkozatok alapján mindkét fél győzelmet érdemelt volna... A Budaörs részéről például a zalaiak második gólját vitatják, azt állítva, hogy Bobál lesről szerezte ezt. Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója a találkozó utáni nyilatkozatában is jelezte mindezt. A ztefc.webnode.hu szurkolói portálnak nyilatkozva úgy fogalmazott: "Csalódott vagyok, mert nagyon rossz meccset játszottunk. Ilyen gyenge, sok rossz passzal tarkított mérkőzés ritka az NB II-ben. A ZTE második gólja biztosan lesről született."

Csalódott volt Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője is. Az egerszegiek is vitatnak egy esetet, méghozzá a büntetőt, amivel egygólos zalai vezetésnél egyenlített a Budaörs. Ám a szakember leginkább a vége miatt volt bosszús.

- Hogyne lennék az, hiszen ha nem is volt egy óriási színvonalú mérkőzés, de mi végig jobbak voltunk - mondta Csató Sándor érdeklődésünkre. - Magunkat hibáztatom, hogy elúszott két pont, hiszen egy perc volt hátra, ki kellett volna ezt az időt már játszani.

Az ominózus büntetőről pedig Szappanos Pétert kérdeztük, az egerszegiek kapusát.

- Nem tudom, mit látott a játékvezető, ugyanis ennél tisztábban elvenni a labdát nem lehet a támadótól - mondta Szappanos Péter. - Lábbal szereltem Horváth Rolit, aki két ütemmel később futott bele a lábamba. Nem volt ez tizenegyes. Ott fordult meg a meccs, mert addig szinte még védésem sem volt. Iszonyatosan bosszantó, hogy nem nyertünk, hanem csak döntetlent értünk el. Lehet a rutintalanságot említeni, de inkább butaság volt, hogy a végén is még támadtunk, amikor szinte már véget ért a meccs. Ebből kaptuk a kontrát, amiből jött a szöglet és a gól.

Vagyis, a 2-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!