Sport

2017.03.21. 19:50

Szenior rapid verseny - Ismét Kanizsán lesz az országos sakkdöntő

Nagykanizsa- A nagykanizsai önkormányzat idén immár negyedik alkalommal hirdetett országos sakkversenyt a 60 év feletti korosztálynak.

Pásztor András

Az országos döntőre szeptember 14-15-én kerül sor Kanizsán. Mint azt dr. Szabados Gyula és Papp Nándor szervezők a tegnapi sajtótájékoztatón elmondták: a rapid sakkversenyre bárki nevezhet, aki a lakóhelye szerinti városi, kerületi vagy megyei önkormányzat által szervezett elődöntőn jogot szerez az indulásra, illetőleg a megjelölt kvótán felül a 2200 élő pontszám feletti versenyzők egyenes ágon juthatnak az országos döntőbe.

- Az országos döntőt a már megszokott kilencfordulós svájci rendszerben bonyolítjuk, 2x20 perc játékidővel, a FIDE rapid szabályok szerint - mondta Papp Nándor, aki hozzátette: reményei szerint a 60 év feletti korosztály idén is szép számmal képviselteti magát a versenyen.- A döntő abszolút első helyezettje elnyeri a „Magyarországi Önkormányzatok Szenior Rapid Sakkbajnoka” címet és vándorkupát, emellett a legjobbak pénz és tárgyjutalomban is részesülnek - tette hozzá dr. Szabados Gyula, aki jelezte: a kanizsai elődöntőre május 13-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!