Sport

2015.03.26. 16:09

Szepetneki öröm - A magyar U19-es csapat nyert

Szepetnek - A keddi, a szlovéniai Muraréven aratott 2-0-ás győzelem után a magyar U19-es női labdarúgó-válogatott csütörtökön a dél-zalai településen látta vendégül Szlovénia hasonló korosztályú nemzeti együttesét.

Kerkai Attila

Magyarország -Szlovénia 4-2 (1-1)

Szepetnek, 300 néző. Jv.: Molnár A. (Rózsás R., Kártyás).

Magyarország: Mészár Madarassy (Nagypál), Bokor, Farádi-Szabó (Nyuzó), Németh N. (szabó D.), Kiss G. (Vicai), Kós (gelb), Andriska (Öreg), Szabó V., Turányi, Kaján. Szövetségi edző: Turtóczki sándor.

Gólszerzők: Kaján 2, Gelb 2, ill. Kolbl 2.

Turtóczki Sándor szövetségi edző női válogatottja hétfőtől készült Nagykanizsán, s innen utaztak kedden Murarévre, szerdán pedig a kanizsai városvezetés is vendégül látta a kerettagokat. A csütörtök aztán már egy újabb találkozó jegyében telt, mellyel kapcsolatban Harmat János, a megyei első osztályú Szepetnek SE elnöke is nagy örömmel újságolta, hogy a falu ilyen eseményt rendezhet.

- Valóban roppant boldogok vagyunk, bár a mérkőzés kezdése a hétköznapi munkarend közben volt, de így sem panaszkodhattunk az érdeklődésre - fogalmazott a szepetneki klub első embere. - Úgy érzem, két roppant ügyes és lelkes válogatottat láthattunk vendégül, amiért köszönet jár a megyei igazgatóságnak, hogy minket bíztak meg a találkozó megrendezésével.

Kaján Zsanett csapatkapitány a találkozó egyik hőse volt  Fotó: Szakony Attila

A helyi műsorközlő bemutatása közben az öltözőkből már kiszűrődött a két válogatott tagjainak csatakiáltása, és a pályán is ilyen szellemben küzdöttek a fiatal leányzók, ezzel a szepetneki közönségnek is nagy élményt nyújtva. Kaján Szanett egy szép szabadrúgással nyitott, aztán jött a szlovének válasza, sőt a szünet után már a vendégek vezettek (1-2). A csereként beállt Gelb Mónika egyenlített, majd a hajrában Kaján és végül újra Gelb következett.

Ezzel pedig az eredmény is a mieink kedve szerint alakult, s ahogy elhangzott egy néző szájából: reményeik szerint nem ez volt az utolsó ilyen esemény falujukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!