Sport

2016.07.22. 17:05

Szétlövéssel lett negyedik

Suhl/Zalaegerszeg - Folytatódott a németországi Suhl városában a futócéllövők világbajnoksága. A szerdán világbajnoki címet szerzett Major Veronika pénteken is harcban volt az éremért, ám ezúttal negyedik lett.

Kerkai Attila

A Németországban zajló világbajnokság utolsó hivatalos versenyszámát rendezték, vagyis a 40 vegyes lövéses viadalt. Major Veronika, a Keszthelyi BEFAG LK immár háromszoros junior világbajnoka dobogós reményekkel várta ezt a számot is. Mint tegnapi írásunkban a helyszínről nyilatkozta, a 20 plusz 20 lövéses szám megnyerése után igazi kihívást jelent az újabb erőpróba. A versenyszámra ugyanis jellemző, hogy a lövő nem tudja a cél sebességét a megjelenés pillanatáig, és gyors lövés esetén csupán 2,5 másodperce van a cél észlelésére, a fegyver felemelésére, a célzásra és a lehető legpontosabb lövés leadására.

Keczeli Zoltán, a magyar küldöttség vezetőjének, egyben a Keszthelyi BEFAG LK vezetőedzőjének helyszíni beszámolója szerint tanítványa, Major Veronika az első sorozatban nem igazán érezte meg a ritmust és a célzást sem, de a második sorozatra sikerült rendeznie a sorokat. Ez már lényegesen jobban sikerült, 358 körös teljesítménnyel elérte a dobogót, holtversenyben a finn Eli Rasanennel. A bronzéremért szétlövés következett, amiben a finn lány egy egységgel jobbnak bizonyult (19:18), így Major Veronika a 4. helyen végzett, ami akkor, és ott számára talán csalódást jelentett. Ez nem az én napom volt... - mondta edzőjének, azonban Major Veronika eredményeit bárki elfogadná: háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok. Pazar eredménysor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!