Sport

2016.05.17. 14:55

Teke: Airizer Emese magyar bajnoki címet szerzett

Zalaegerszeg - A csapatbajnokságok végeztével nem fejeződött be a szezon a tekézőknél, hiszen az egyéni bajnokságok még hátra voltak. Ezeket a hét végén rendezték és az egerszegi Airizer Emese magyar bajnoki címet szerzett.

Kerkai Attila

A hölgyeknél és a férfiaknál is hosszú sorozat végén jutott el a legjobb 32 tekés az utolsó csatározásokig, ami az egyéni országos bajnokságot jelentette. Az előző héten is még zajlottak a vidékbajnokság küzdelmei, a ZTE-ZÁÉV TK csapatából például a nőknél Airizer Emese győzött, Csurgai Anita második lett. E hét végén viszont már Budapesten a 32-es döntő következett a mezőny számára. Huszonnégyen a selejtezőkből, míg nyolcan a válogatott keretből nyertek jogot az indulásra.

Airizer Emese az egyéni eredményhirdetés után. Újabb magyar bajnoki címet szerzett.

Zalából a hölgyek küzdelmeiben hárman (Airizer Emese, Csurgai Anita, Mátyás Szilvia) vettek részt közülük Airizer Emese értel el a legjobb eredményt. És nem csak társai között, hanem az egész mezőnyben is, hiszen a 120 dobásos egyéni versenyt kiváló, 636 fás teljesítménnyel megnyerte, így magyar bajnok lett. Az egyéniben Csurgai Anita 12. lett (578), míg Mátyás Szilvia a 16. (569). Az ezt követő sprint versenyben Csurgai szerepelt a zalaik közül a legjobban, aki végül az 5. helyen végzett. A két verseny alapján az összetett bajnoki címet is kiosztották, Airizer Emese ebben az összevetésben a 4. helyen végzett, Csurgai Anita pedig 9. lett.

A férfiak egyéni országos bajnokságának Győr adott otthont és itt is voltak zalai indulók. Összesen négyen jutottak be a 32-es mezőnybe, Nemes Attila (ZTK-FMVas), Fehér Zoltán (ZTK-FMVas), Járfás Szilárd (ZTK-FMVas) és Becze Ferenc (Lauf-B TK) is az indulók között volt. Az egyéniben nemes Attila végzett a legjobb helyen , aki kilencedikként zárt 621 fával, a többiek helyezései: 11. Fehér Zoltán 618, 21. Járfás Szilárd 593, 30. Becze Ferenc 555. A sprint versenyben Fehér Zoltán hetedikként végzett, az összetettben pedig a legjobb helyezés Nemes Attiláé, aki szintén hetedik lett.

Viszont Nemes Attila lesz az egyedüli zalai tekés, aki a felnőttek között képviselheti a magyar színeket a Horvátországban, Novigrádban rendezendő felnőtt világbajnokságon. A korábbi sprint világbajnok Nemes a jövő héten utazik.

A férfiaknál az ob-n nem sikerült a zalaiaknak érmet szerezniük, azonban Nemes Attila most már a világbajnokságra összpontosít. A jövő héten utazik ő is Horvátországba, a ZTK-FMVas korábbi világbajnoka pedig bízik a jó szereplésben

- Az egyéni 120 dobásos klasszikus számban szeretnék a legjobb nyolc között végezni, de a mezőny nagyon erős - mondta az ob után el érdeklődésünkre Nemes Attila. - Minden további már a kapitány, Csányi Béla döntése, vagyis, hogy kit indít a sprint versenyben, melyben a férfiaknál hárman indulhatnak. Sok múlik majd az első 120 dobáson.

Az ifjúságiak a világbajnokságon már ezen a héten megkezdik szereplésüket: a ZTK-FMVas csapatából Pintér Károly és Cseh Bence került be a válogatottba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!