Sport

2016.02.12. 16:32

Új csapat, de maradnak a célok az Andráshidánál

Andráshida - Korán „ébred” a labdarúgó NB III mezőnye is, hiszen a a hét végén megkezdődik a harmadik vonalban a tavaszi szezon. A Nyugati-csoportban a Tarr Andráshida a télen történt változások ellenére is a biztos bentmaradást tűzte ki célul.

Kerkai Attila

Vasárnap 14 órától hazai környezetben az éllovas Ferencváros II. csapatát fogadják. Mint korábban megírtuk, a Tarr Andráshidánál költségcsökkentést határozott el a klub vezetése, emiatt a téli szünetben több meghatározó játékos is távozott az őszt a 8. helyen záró együttestől. Mindez viszont nem érte felkészületlenül Dobos Sándor vezetőedzőt.

- Szerettem volna én is, ha egyben marad a keret, de arra is felkészültünk, hogy lesznek távozók - mondta el a rajt előtt Dobos Sándor. - Gyorsan túl kellett lépnünk ezen, mert mást nem tehetünk. Elég rövid, mindössze öthetes felkészülés áll mögöttünk, ami értékelésem szerint jól sikerült, benne az a négy edzőmérkőzés is, amit játszottunk. Bizakodva várom a folytatást az átalakult csapattal. Az egészséges versenyszellem kezd kialakulni, s azt vettem észre, hogy bár jó társaságot alkottak a srácok, mégsem törte meg őket, hogy alapemberek távoztak. Kedvező pozícióból várjuk a tavaszt, de a változások miatt azt mondom, hogy a biztos bentmaradás a cél, de ebben benne lehet egy stabil középmezőnybeli pozíció kiharcolása is. Azt kértem mindenkitől: úgy kezdjük a tavaszt, mintha nulla pontja lenne mindenkinek.  Az ősszel több játékos is huzamosabb ideig sérült volt, de mint Dobos Sándor jelezte, mostanra mindenkire számíthat. Kovács László és Pajor Imre is felépült, ahogy az ősz utolsó felét kihagyó alapember, Kovács György is. A nyitányon az FTC II. az ellenfél, amely egyben az éllovas is.

- Az első helyezettel játszunk és a Fradi nem véletlenül áll ott - állapította meg a szakvezető. - Az eső nem jött jól a pályánknak és még eshet vasárnapig, evvel is számolni kell. Az éllovas érkezik, ehhez is alkalmazkodnunk kell, s szerintem egy küzdelmes találkozó következik. Ami a klub helyzetét illeti, lapunkban korábban a klubelnök, Kugler László bővebben is elmondta, miért kellett a költségcsökkentést meglépniük. Viszont éppen a hét elején, az MLSZ elnöksége döntött arról, hogy a jövőben az NB III-as együttesek is részesülnek a központi forrásokból. A tavasz során az MLSZ egyszeri segítséget ad a csapatoknak, ám a nyártól a támogatások már egy kidolgozott rendszer alapján jutnak a klubokhoz. Információink szerint a mostani támogatás tízmilliós mértékű, később a csapatok akár évi 40-50 millió forintos támogatáshoz is juthatnak.

- Első hallásra pozitív döntés született az MLSZ részéről, hogy a harmadosztályú klubok is részesülhetnek központi forrásokból - reagált a hét eleji hírre Kugler László, az Andráshida SC elnöke. - Ezzel úgy tűnik, hogy legalább az egyik fronton megoldódni látszanak a mi problémáink is. Ami a csapatot illeti, úgy vettem észre, hogy jó munkát végeztek a srácok. A nyáron azt a céltkitűzést határoztuk meg, hogy maradjunk bent az NB III-ban, s ezen a célon most sem akarunk változtatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!