Sport

2017.02.04. 16:39

„Visszavágott” az NK Zagreb a ZTE FC-nek...

Szombaton az utolsó felkészülési mérkőzését játszotta az első tavaszi tétmeccsére, a jövő szombati, Újpest elleni Magyar Kupa-találkozójára készülő ZTE FC labdarúgócsapata. Az egerszegiek hiába vezettek 2-0-ra a szünetben, végül egy utolsó perces góllal kikaptak az NK Zagrebtől.

Kerkai Attila

ZTE FC-NK Zagreb 2-3 (2-0)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Lapath.

ZTE FC: Szappanos (Fadgyas) - Angyal (Rózsa R.), Króner, Forgács (Polényi), Deutsch - Bedi, Nagy T., Végh (Ágoston) - Babati (Nikitscher T.), Bobál, Ekker (Horváth L.).

Gólszerzők: Babati, Bobál, illetve Sehc (2, az egyiket 11-esből), Matijasevic.

Miután a jövő szombati, Újpest elleni Magyar Kupa-találkozóig már nem játszik több felkészülési mérkőzést a ZTE FC együttese, így főpróbának is beillett az NK Zagreb elleni szombati gyakorlómeccs. Annyiban mégsem, hogy nem állt a teljes keret Csató Sándor vezetőedző rendelkezésére, sőt inkább tartalékosan álltak ki. A szakvezető annyi pozitívumról már beszámolt, hogy a sérültek, illetve betegek közül Paudits, Jakab, Patvaros és Kretz hétfőtől már teljes értékű munkát végezhet, Daru pedig könnyített edzésekkel kezdheti el újra felépíteni magát.

A szombati ellenfél, az NK Zagreb a nyáron esett ki a horvát élvonalból, jelenleg a II. ligában szerepel és a 12 csapatos mezőnyben a 9. helyen áll. A 2002-es évben a két klub egymás ellen meccselt a Bajnokok Ligája-selejtezőben (mint ismert, a ZTE FC jutott tovább), azóta edzőmeccsen sem szerepeltek egymás ellen. A szinte már tavaszias időben rendezett találkozó első félidejében jól kezdett a ZTE FC, letámadott, szép akciókat vezetett és a 9. percben Forgács mélységi passzából Babati szép gólt lőtt (1-0). Ezt követően még az egerszegiek támadtak többet, de a folytatásban a horvát iskolát képviselő NK Zagreb már többet birtokolta a labdát. Játékosai erőteljesek, jól járatták a labdát, viszont a kapura nem voltak veszélyesek, és a ZTE védelme is jól működött. A vendégek nem mentek a szomszédba a keménységért, Sulc és Medic rendesen „faragták" az egerszegieket. Lapat játékvezető szólt Drazen Madunovic edzőnek, hogy próbálja fegyelmezni játékosait, a szakvezető pedig cserével oldotta meg a kialakult helyzetet. A 42. percben növelte előnyét a ZTE, amikor Babati szép elfutása után remekül centerezett, Bobál pedig közelről a hálóba lőtt (2-0). A szünetben a horvátok teljes sort cseréltek, de gyorsan kiderült, hogy ez a csapatuk is legalább olyan erős, mint az első félidőben látott. A 48. percben Matijasevic révén egy jogosan megítélt büntetőből szépített az NK Zagreb (2-1), ami egyértelműen felhozta a három védős szisztémára átálló horvátokat. Többet birtokolták a labdát, frissebbnek tűntek. A ZTE FC is cserélt, de jórészt az U19-es csapatból felhozott, s eddig még edzőmeccsen sem játszó fiatalokat szerepeltetett Csató Sándor. A 60. percben két védő között kilépett Matijasevic és egyenlített (2-2). Az egerszegiek bosszankodhattak, hiszen két hiba után olvadt el az előnyük, támadtak, de már nagy helyzetük csak egy volt, amikor a vége felé Nagy T. közelről, ziccerben lőtt fölé. A hajrában a szünetben beállt Fadgyas Tamás kapus percei jöttek, előbb két alkalommal is nagy bravúrral hárított és még a 90. percben is. Nem rajta múlt, hogy Sehc már nem hibázott (2-3).

Ezzel a találattal győzött az NK Zagreb, amely azzal nyert, hogy sokkal több játékossal érkezett és a második félidőben frissebb tudott lenni. Amit vezetőedzőjük, Drazen Madunovic is elismert, aki kérésünkre így értékelte a találkozót:

- Az első félidőben nagyon idegesek voltunk, a ZTE-nek pedig vannak gyors játékosai, akik kihasználták ezt, jól játszottak, de azt gondolom, hogy a mi hibáink is kellettek ehhez - hallottuk tőle. - Két-három lehetőségünk nekünk is volt, de kimaradtak ezek. A második félidőben hadrendet váltottunk és sokat számított, hogy mi egy ugyanolyan erősségű csapatot tudtunk kiállítani a második félidőre, míg a hazaiaknak ennél kevesebb lehetőségük volt a frissítésre. Keretünk tagjai fiatalok, 18 és 23 év közöttiek, akik lendületükkel most hozni tudták győztesen ezt a találkozót.

A másik oldalon Cató Sándor sem volt teljesen elégedetlen, de persze jobb lett volna nyerni.

- Az első félidő tetszett, jól futballoztunk - értékelt a ZTE FC szakvezetője. - Jó hatvan percig frissek voltunk, jól ment a labda, s az is cél volt, hogy mindenki, aki most a rendelkezésemre áll, pályára lépjen, így a fiatalok is. Már nagyon várom, hogy mindenki felépüljön, hiszen fontos játékosok hiányoztak ma is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!