Sport

2016.04.19. 18:59

Zaklatott hangulatú találkozón körmendi siker

Kedden ismét megtelt az egerszegi Városi Sportcsarnok, hiszen a Zalakerámia-ZTE KK és a Körmend csapott össze az NB I A-csoportos férfi kosárlabda középszakaszában a felső házban. A találkozó hatalmas küzdelmet és zaklatott hangulatú mérkőzést hozott, végül vasi sikerrel.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend  85-100 (29-24, 15-32, 21-20,  20-24)

Zalaegerszeg, 2800 néző. Jv.: Papp, Kapitány, Tőzsér.

ZTE KK: Kinney 8/6, Govens 26/12, Kerpel-Fronius 9/3, Mohácsi 4, Balmazovic 26/15. Csere: Czinger 2, Velkey 2, Kis R. 2, Olasz 4.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Petty 16, Channels 19/6, McKinney 25/18, Dickerson 18/12, Duinker 15/3. Csere: Tóth N., Ferencz 4, Lakosa 3/3. Vezetőedző: Teo Cizmic.

Kipontozódott: Mohácsi (28.), ill. McKinney (37.), Petty (40.).

Egy kérdés már a csapatok bevonulásánál eldőlt. Hazai oldalon ugyanis Djordje Pantelic csak jóval társai után érkezett  és azonnal a kispadon foglalt helyet. Izomsérülése nem jött rendbe, nem lehetett bevetni ebben  a rendkívül fontos csatában, Mohácsi Mátét viszont  igen, s ez is sokat jelentett az egerszegiek számára. Mondani sem kell, a nyugati rangadóhoz dukált a hangulat. A  ZTE remekül dobta a hármasokat (24-17), a Körmend „rohanását” viszont nem tudta megakadályozni. Maga a meccs olyan volt, amilyennek lennie kellett, a lelátói hangulat mindkét csapat tagjaira átragadt, mindenki a maximumot akarta kiadni magából.  A vasiak felzárkóztak (32-30), ám ott volt Balmazovic, aki szinte önkívületi formában dobott az első félidőben, de a másik oldalon McKinney is. Fordított a Körmend (40-42), aztán  zalai oldalon bekövetkezett az, amitől nagyon féltek, vagyis egy újabb sérülés.  James Kinney bokája aláfordult, le kellett vinni a pályáról. A zalaiakat láthatóan sokkolták  ezek az események, amit a vasiak könyörtelenül kihasználtak   (44-56).

A második félidőre visszatért Kinney, hogy aztán a vállát fájlaló Kerpel-Froniust is az öltözőbe kelljen kísérni. A pályán harcolt a ZTE KK (52-57), ám Dickerson lehűtötte a hazai reményeket. Addig csak szópárbajt vívott a két tábor, de a mérkőzés 26. percében megindult egymás felé. A pályán állt a  játék, érkeztek a rendőrök és kettéválasztották a két tábort.  Innentől már nagyon feszült lett a hangulat, a Körmend vezetett (58-73), Mohácsi kipontozódásakor pedig össztűz zúdult a  játékvezetőkre. Az utolsó tíz perc 65-76-os állással és egy Balmazovic triplával indult (68-76) és már  inkább a küzdelemről szólt a játék. A ZTE KK fiataljait is bevetette (Olasz oroszlánként küzdött), s  óriási szívvel  tartotta magát a házigazda (75-82). Nem ezen múlt a siker, hanem azon, mert elfogyott a ZTE, ráadásul újabb sérülések nehezítették a dolgát, amit  már nem tudott kompenzálni. A Körmend győzött, de biztosan lesz visszhangja a mérkőzésnek...

Bencze Tamás: "Gratulálok a Körmendnek  mert megérdemelten nyert. Az viszont látszott, hogy Pantelic nélkül mennyire másként kell védekezni. A körmendi dobóforma ma kiváló volt, de nem mehetek el csapatom dicsérete mellett sem, hogy ebben az összetételben ekkorát harcolt.

Teo Cizmic: "A találkozó jelentős részét jó volt látni, bizonyos időszakokban viszont  nem válaszoltunk jól a ZTE lépéseire. El kell ismerni, hogy  Pantelic sérülése a mi malmunkra hajtotta a vizet. Gratulálok a ZTE-nek, mert kiválóan dolgozott ma is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!