Sport

2017.04.07. 16:00

A Szolnok-verő ZTE KK újabb nagy kihívás előtt, az Alba a következő

Zalaegerszeg - Egy nagyszerű sikerrel a háta mögött várhatja a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata az újabb, vasárnap (18.00) esedékes fordulót, amikor Bencze Tamás együttese az éllovas Alba Fehérvár vendége lesz.

Kerkai Attila

A mérkőzés természetesen az ötcsapatos felsőház küzdelmeihez tartozik, ahogy a csütörtöki ZTE KK-Szolnok csata is ide tartozott. Az egerszegiek nagyszerű sikert értek el 97-89-es győzelmükkel, egyszersmind rávilágítva a jelenlegi Szolnok gyengeségeire. Mindez viszont egy dekát nem von le a ZTE KK győzelmének értékéből, mert a Szolnok továbbra is kiváló erőkből álló együttes.

Az egerszegiek pedig sikerüket egy élvezetes, színvonalas és jó mérkőzés után ünnepelhették. Méghozzá kiváló egyéni teljesítményeknek is köszönhetően, gondoljunk csak Emmanuel Ubillára, aki a mezőny fölé nőtt, vagy az első félidőben sziporkázó Julien Norfleetre. A sort pedig folytathatjuk Adomas Drungilasszal és Szabó Zsolttal. Ahogy Ubilla fogalmazott a találkozó után, elosztották a feladatokat és igazi csapatként nyertek, amiben mindenkinek jutott egy szelet, aki pályára lépett.

Emmanuel Ubillát (balról) senki, így a rutinos Wittmann Krisztián sem tudta megállítani Fotó: Pezzetta Umberto

- A mérkőzés végét fogtuk meg igazából, hiszen a második félidőben már jobban ment a zóna ellen - vélekedett a lefújás után Szabó Zsolt, aki Drungilasszal remekül kiegészítették egymást a magas posztokon. - Ráadásul a Szolnok centerei ekkor már faultgondokkal is küzdöttek. Bízom benne, hogy ez a siker plusz lendületet ad vasárnapra, amikor az Alba Fehérvár otthonába látogatunk. Megpróbáljuk meglepni az éllovast, amellyel ebben a szezonban már háromszor találkoztunk és háromszor nyert ellenünk. Most következik a negyedik mérkőzésünk, s jó lenne már nekünk is nyerni.

Az Alba Fehérvár csütörtökön kikapott (69-62) a Falco KC vendégeként, ám továbbra is vezeti a felsőházat. Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője szerint "veszélyes" eredmény született.

- Kikapott az Alba, de ha az élen akar végezni és innen kezdeni a későbbi rájátszást, nagyon már nem hibázhat - mondta Bencze Tamás, aki, mint kiderült, nem kapott technikai hibát a Szolnok ellen, mint tudósításunkban írtuk, hiszen annál az esetnél Ubillára fújtak a játékvezetők, a zalai szakvezető csak vitatta az esetet. - A Falco KC ellen a két eltiltott légiós nem játszhatott a fehérváriaknál, ellenünk viszont Alhaji Mohamed és Winston Shepard is visszatérhet. Ezzel komplettebb lesz a csapatuk, de felkészülünk ellenük.

A felsőház másik vasárnapi találkozója: Szolnok-Körmend 15.15.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA

1. A. Fehérvár 27 21 6 2240 - 2008 0.889

2. Körmend 27 19 8 2345 - 2068 0.852

3. Szolnok 28 18 10 2379 - 2211 0.821

4. Falco KC 28 18 10 2301 - 2180 0.821

5. ZTE KK 28 18 10 2422 - 2319 0.821

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!