Sport

2016.10.21. 18:15

ZTE-Békéscsaba: szombaton is rangadó

Zalaegerszeg - Szombaton ZTE-Békéscsaba futballmeccs, ami a múltban egyet jelentett egy nagy hagyományokkal bíró vidéki derbinek. Akkor az NB I-ben, ma pedig a második vonalban, ráadásul most nem csak nevében, de a tabellán elfoglalt helyezések alapján is rangadónak számít a (végre...) szombaton, 17 órakor kezdődő összecsapás.

Kerkai Attila

Csató Sándornak, a ZTE FC vezetőedzőjének Békéscsabát említeni olyan, mintha hazatérne , persze csak képletesen. A hajdani kiváló labdarúgó kilenc és fél évet játszott a Viharsarokban, s nem is titkolja, hogy pályafutásának egyik legmeghatározóbb szakasza volt. Ám a feladat most a ZTE FC-vel vár rá, hiszen egy nagyon fontos találkozó előtt állnak.

- Ismerősök, egykori társak most is vannak a békéscsabai klubnál és figyelem az eredményeiket, de már 20 éve eljöttem Csabáról - indította pénteki beszélgetésünket Csató Sándor. - Ahogy sokan említik, én is egyetértek ezzel, rangadót játszunk szombaton. A Békéscsaba a feljutást tűzte ki céljául, de mi is ott akarunk lenni a mezőny elején, ez sem titok. A múltban mindig jó hangulatú meccseket játszott a két csapat, de ha jók az információim, akkor a Békéscsaba még nem nyert Egerszegen bajnoki találkozón...

Az, hogy így lesz-e most is, ennek megválaszolására még várni kell, mindenesetre a két csapat egyaránt 22 ponttal várja a szombati találkozót: a csabaiak a harmadik, a ZTE az ötödik helyet foglalja el, már ha ez számít ebben a rendkívül tömör mezőnyben... A Békéscsaba viszont az NB I-ból való kiesése után borzalmasan kezdte a szezont (öt meccsen csak egy döntetlent ért el), de aztán zsinórban hat találkozóját megnyerte. Természetesen kikértük Csató Sándor véleményét erről is: melyik az igazi arca a szombati vendégnek.

- Kiestek, keresték az utat, s kellett egy kis idő, hogy rájöjjenek, melyik osztályban is vannak - mondta a szakvezető. - Rendezték a sorokat, s inkább ez mutatja a reálisabb képet a jelenlegi Békéscsabáról, vagyis nem véletlenül vannak ott az élbolyban. Türelmesen futballoznak, többször is a második félidő vége felé tudták eldönteni a három pont sorsát. Többek között erre is felhívtuk játékosaink figyelmét.

Jakab Csaba Dávid (szemben) gólt lőtt Sopronban, és szombaton is biztosan ott lesz a kezdőben Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC vasárnap Sopronban nyert, ami számára nagyon fontos volt, a szurkolók elvárása pedig egyértelmű: hazai pályán győzelemet szeretnének látni. De vajon hogy áll ezzel a kérdéssel a szakvezetés?

- Csatlakozom a szurkolókhoz, az én elvárásom is a győzelem - válaszolta a felvetésre Csató Sándor. - Nem mintha ez egyszerű feladatnak ígérkezne, de nagyon pozitív volt a csapat hozzáállása a legutóbbi találkozónkon. A Kisvárda elleni hazai verseség után mindenképpen javítani szerettek volna a fiúk, ami sikerült is Sopronban. Hasonlót várok tőlük most is, hogy agresszíven, koncentráltan futballozzanak és a múltkorihoz hasonlóan jó százalékban használják ki a helyzeteket. Arra kell figyelni, hogy az ellenfél ne tudjon felgyorsulni, hiszen a Békéscsaba abban is nagyon jó, hogy gyors támadásokba megy át.

Az NB II 14. fordulójának programja. Szombat, 13.00: Nyíregyháza-Puskás Akadémia FC. 14.30: Cegléd-Budaörs, Szeged 2011-Soroksár, Dorog-Szolnoki MÁV, BFC Siófok-Kisvárda, Mosonmagyaróvár-Sopron, Vác FC-SZEOL. 17.00: Balmazújváros-Kozármisleny, ZTE FC-Békéscsaba, Csákvár-Cigánd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!