Sport

2017.03.18. 18:28

ZTE FC: illene bizonyítani

A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata távolodik az élmezőnytől, s egyelőre az a szerencséje, hogy a gyenge tavaszi rajt miatt nem csúszott még hátrébb a tabellán.

Kerkai Attila

Vasárnap 13 órától a harmadik Balmazújváros lesz a zalaiak vendége.

A „még hátrébb"-ot az őszi záráshoz képest értettük, hiszen a 9. helyen telelt a ZTE FC és most is ugyanezt a pozíciót foglalja el. Lényeges különbség viszont az, hogy a tavaszi nyitány előtt kilenc pontra volt az éllovas Puskástól és hétre az akkor is harmadik Balmazújvárostól. Mostanra ez a különbség 15, illetve 11 pontra nőtt.

A ZTE FC csalódást keltő vereséggel távozott csütörtökön Albertirsáról, ahol a Cegléd verte az egerszegieket 3:2-re. Csató Sándor együttese nincs formában, ezt a tavaszi öt mérkőzésen szerzett 6 pont is mutatja, amivel képtelenség feljebb zárkózni. A vasárnapi vendég, a Balmazújváros viszont tavasszal is hozza azt a kiegyensúlyozott eredménysort, amit ősszel produkált. Feczkó Tamás csapatának legnagyobb erénye az összeszokottság, ami eddig is jellemezte. Egerszegi oldalon a legnagyobb kérdés, hogy a Csató Sándor vezette ZTE FC képes lesz-e ritmust váltani s bizonyítani, hogy jobb csapat ennél. Vasárnap erre is választ kell kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!