Sport

2017.03.27. 16:15

Az új stadion most egy új időszámítás kezdete is lehet - Hivatalosan is megnyitották a ZTE Arénát

Zalaegerszeg - Szombaton immár hivatalosan is megnyitották a teljesen felújított a ZTE Arénát, ráadásul a ZTE FC nemzetközi tornagyőzelemmel avatta fel új stadionját.

Kerkai Attila

A stadionavató részleteiről már beszámoltunk: a napot olyan lézershow zárta le, amelyhez fogható még nem volt látható ezen a helyszínen. De sok élményt szerzett a közönségnek a nap korábbi része is - a ZTE FC és a város is igyekezett, hogy valóban ünnepi hangulat uralkodjon ezen a napon.

A ZTE önbizalomnövelő tornagyőzelmet aratott. A labdával Babati a Sturm Graz elleni meccsen Fotó: Pezzetta Umberto

Sportszakmai szempontból természetesen a nemzetközi hármas labdarúgótorna jelentette a fő programot. A ZTE FC két első osztályú együttessel találkozott, így a 12 csapatos szlovák I. liga jelenlegi hetedik helyezettjével, a DAC 1904 Dunaszerdahellyel és a 10 együttest számláló osztrák Bundesliga negyedik helyén álló Sturm Graz csapatával is összemérhette erejét. A ZTE FC 1-0-ra legyőzte a DAC-ot, majd ikszelt a Sturmmal, így tornagyőzelmet könyvelt el.

Amit természetesen nem kell túlértékelni, de leértékelni sem... Két kifejezetten jó iramú meccset játszottak a zalaiak, s még ha barátságos jellegű is volt ez a torna, a ZTE FC megnyerte azt, és ez a tény leginkább önbizalmat adhat most a kék-fehéreknek.

Az avató előtti gálameccsen a zalai közéleti válogatott (narancssárga mezben) 2-1-es győzelmet aratott a megye legjobb női focistái ellen

A stadionavató végeztével László Csabával, a Dunaszerdahely erdélyi származású szakvezetőjével is beszéltünk, aki örült a lehetőségnek, hogy itt lehettek és nem zárta ki a kapcsolat folytatását.

- Felemelő volt itt lennünk, s ez a torna is az építkezésről szólt, a fejlődésről - mondta László Csaba. - Annak is örülök, hogy felfigyeltek a DAC jó játékára, s meghívtak bennünket e jeles alkalomra. Az itteni futballszurkolók kaptak egy olyan stadiont, amire büszkék lehetnek és azt hiszem, hogy ez a város is megérdemelné, hogy újra NB I-es csapata legyen. Jómagam egyébkét eddig kétszer jártam itt korábban. Elsőként Lothar Matthäus segítőjeként a válogatottal, amikor éppen Egerszegen mutatkoztunk be Japán ellen. Aztán az FTC vezetőedzőjeként, s most harmadszor. Azt gondolom, hogy a két klub kapcsolata akár folyattódhat is.

A ZTE FC többségi tulajdonosa, Végh Gábor házigazdaként is értékelhette a szombati napot.

- Azt hiszem, hogy mind a vendégcsapatok, mind pedig a szurkolók jól érezték magukat - hallottuk Végh Gábortól. - Remélem, hogy az új stadion most egy új időszámítás kezdetét is jelenti, s bízom benne, hogy egyre több szimpatizáns értékeli majd törekvéseinket. Mindenki, akivel találkoztam, elismeréssel szólt a mai eseményről, a szervezésről és most már klubunk körülményeiről. A dunaszerdahelyi és az osztrák vendégek is hasonló véleményen voltak, s ha volt is ebben udvariasság, én örültem a bóknak. Mert azt is elmondták, nem gondolták, hogy a magyar NB II-ben ilyen is van. Külföldről egyébként úgy látják, hogy a magyar futball igenis fejlődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!