Sport

2016.02.05. 12:43

ZTE KK: a meccs „visszhangja” a szurkolók dicsérete

Zalaegerszeg - Ritka amikor egy mérkőzés után mindkét edző a közönség hangját emeli ki, márpedig csütörtökön este ez történt.

Kerkai Attila

Csirke Ferenc, a PVSK szakvezetője azt mondta, hogy csapatának játékosai nem hallották, hogy irányítójuk milyen figurát mond be...

- A ZTE KK meghatározó játékosai döntötték el a mérkőzést és a végén, amikor szoros lett az állás, a fantasztikus közönségük belehajszolta őket a győzelembe. Két-három alkalommal nem is tudták játékosaim, hogy az irányító milyen figurát mond be, ami számomra hihetetlen, hogy a mai kosárlabdázásban ilyen előforduljon... - nyilatkozta Csirke Ferenc utalva a hajrá perceiben a hangzavarra, illetve a hazai tábor hangjára. A PVSK az utolsó négy és fél percben nem szerzett kosarat, miközben a Zalakerámia-ZTE KK 13-at is, s ez döntött. Holott állt a zászló a pécsieknek a NB I A-csoport 17. fordulójának nyitótalálkozóján, de valóban, Pantelic, Govens és legfőképp Kinney éppen akkor hozta a legjobbját, amikor ez kellett. A ZTE KK 80-71-re győzött, s fontos siker volt ez a zalaiak szempontjából.

Darrin Govens is a  hajrában hozta ki magából a legtöbbet Fotó: Pezzetta Umberto

- Nem mehetek el szó nélkül a szurkolók mellett sem, mert amikor kellett nem volt a találkozónak egyetlen csendes pillanata sem. Ami egy idegenben játszó csapatnak lehet zavaró, ám minket ez felemelt. Köszönet érte - nyilatkozta Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. A ZTE KK játékára visszatérve, az együttes horvát légiósa, Ante Krapic mindössze hat percet játszott, de például a Kaposvár elleni meccsen is csak tizenkettőt. A szezon elején remek dolgokat mutató kosaras egyelőre úgy tűnik, hogy sérülése után visszatérve nem találja a helyét. Krapic a január eleji Nyíregyháza elleni találkozón tért vissza, s gyakorlatilag nyerő ember volt, ám azóta kevés lehetőséget kap. Az is benne lehet ebben, hogy a két és fél hónapos hónapos pihenője alatt - mégha kényszerből is - a csapatnak kialakult egy játéka, amibe mintha nehezen illeszkedne vissza, de természetesen a szakvezetés is azt várja, hogy ez megtörténjen. A kérdés az, hogy meddig, hiszen február végéig tart az átigazolási szezon. Stárics Kornélt, a ZTE KK ügyvezetőjét megkérdeztük, hogy lehetséges-e a keretben változás, aki azt mondta: február 26-ig ez a lehetőség mindenki előtt nyitva áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!