Sport

2016.02.12. 16:35

ZTE KK - Falco KC: rangadó lesz ez a javából (frissítve)

Zalaegerszeg - Ismét dupla kosárlabda mérkőzésre készülnek szombaton az egerszegi Városi Sportcsarnokban. A kétfelvonásos „előadás” közül kétségkívül kiemelkedik a Zalakerámia-ZTE KK-Falco KC Szombathely férfi rangadó, amire telt házat várnak.

Kerkai Attila

A nap felvezetése ismét a lányoké, azaz a 16.45-kor kezdődő ZTE NKK-PEAC-Pécs NB I A-csoportos női mérkőzésé, melyen Gáll Tamás, az egerszegiek szakvezetője szerint is a vendégek az esélyesei.

- Az erőviszonyokat figyelembe véve egyértelműen a pécsieknek áll a zászló - állapította meg a szakvezető. - Nálunk a sérült Nagy Dóra játékára lehet már esély, de csak visszafogottan még és Orsó Viktória keze is megzúzódott a múltkori meccsen. Kevesen vagyunk, ez az igazság, de természetesen most is azt várom, hogy a mérkőzés során mutassunk olyan dolgokat, melyekre építhetünk a jövőben. A női találkozót követően aztán 19 órától következik a Zalakerámia-ZTE KK-Falco KC élvonalbeli férfi mérkőzés és rangadó. Biztosan megtelik a vendégszektor és az előzetes információk alapján a sportcsarnok valamennyi lelátója is.

A ZTE KK légiósa, Djordje Pantelic négy éve, a végül bajnoki ezüstérmes szombathelyieket szolgálta, méghozzá kiválóan, s akkor is Bencze Tamás volt az edzője, Kálmán László pedig a csapattársa. Az korábbi kiváló irányító ma már a Falco KC vezetőedzője.

Djordje Pantelic játéka ismét meghatározó lesz a ZTE KK számára Fotó: Katona Tibor

- Felkészültünk a mérkőzésre, készen állunk rá, ami pedig engem illet, úgy gondolok erre a csatára, mint az egyik következő, fontos összecsapásra - válaszolta kérdésünkre Djordje Pantelic, amikor pénteken azt tudakoltuk tőle, számára különleges-e ez a találkozó. - Négy éve játszottam ott, s a Falco KC ma is jó csapat és nagyon kemény mérkőzésre kell felkészülnünk ellene. Viszont mi itthon játszunk és ez nem elhanyagolható szempont. Nyerni akarunk, ha röviden akarnám megfogalmazni elvárásaimat. A ZTE KK együttesénéla héten kikerült a keretből a negyedik légiós,

Ante Krapic és közös megegyezéssel való szerződésbontást kezdeményezett vele a klub.A döntés mögött szakmai indokok vannak, amit Bencze Tamás vezetőedző sem titkolt.

- A háttérben pusztán az áll, hogy Krapic térde az elvégzett műtét után véleményem szerint most sem százszázalékos, pontosabban nem épült fel teljesen - hallottuk a zalaiak szakvezetőjétől. - Védekezésben és a kitámasztásoknál lehetett ezt érezni nála. Nem az a kérdés, hogy jó vagy rossz játékos ő, hiszen ezt már bizonyította, hanem az, hogy mikor lesz teljes értékű harcos. Mert az lesz, ebben biztos vagyok. Türelmesek voltunk vele, de most nincs kivárnunk akár újabb egy hónapot, hiszen nagyon sűrű a program és sok minden eldőlhet az elkövetkező pár hétben.

Az utód kiválasztásáról is megkérdeztük Bencze Tamást, aki elmondta: mindenképpen olyan típusú kosarast keresnek, (4-5-ös posztra), mint Krapic volt. Két jelöltjük van, egyikük már játszott Magyarországon, de neveket nem akart elárulni. Ahogy a szakvezető említette, sűrű lesz mostantól a program. De be tudják-e építeni az új fiút a lehető legrövidebb időn belül, akiről még azt sem tudják mikor érkezhet?

- Minden ilyen váltás elsülhet jól és kevésbé jól is, de most jobb az esélye annak, hogy csak nyerhetünk vele, mint a kockázata - válaszolta a felvetésre Bencze Tamás. - A csapatnak van egy kialakult játéka, így az új fiúnak kell beépülnie az együttesbe, ezért rutinos kosarast keresünk, akinek ez nem okozhat gondot. Azt szeretném, ha a jövő hét elején már itt lenne. Rátérve a Falco elleni találkozóra, Bencze Tamás ZTE-edzőként most meccselhet először Egerszegen a vasiak ellen. Jól tudja, milyen hangulatú találkozóra számíthatnak.

- Szerintem egy jó meccs elé nézünk minden tekintetben - vélte a szakvezető. - A Falco KC ugyan otthonában jóval acélosabb, de idegenben is megmutatta már, hogy képes a jó játékra. Nagyon figyelnünk kell a külső dobásaik védésére és centerükre is, aki szerintem az egyik legstabilabb most ezen a poszton idehaza. Az első öt közé jutásért véleményem szerint még hét csapat esélyes, s ezek között vagyunk mi és a vasaik is. A Falco KC legyőzésével számunkra nőhetnek, nekik viszont csökkennének az esélyeik erre. Ebből a szempontból is nagyon jó lenne nyernünk.

Pénteken este Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője tájékoztatta lapunkat, hogy sikerült megegyezni Ante Krapic-csal, így közös megegyezéssel felbontották a horvát légiós szerződését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!