Sport

2016.06.24. 17:11

ZTE NKK: egy légiós már van

Zalaegerszeg - Az aktív játéktól visszavonult Gáspár Dávid nyara mozgalmas, hiszen a ZTE NKK női kosárlabda-együttesének élére kinevezett vezetőedző a csapatépítés fázisát éli. De már csaknem kész a keret.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK csapatkapitánya a szezon végén jelentette be visszavonulását, és nem sokkal később kiderült, hogy ő lesz a ZTE NKK élvonalbeli női együttesének vezetőedzője. Az elmúlt hetekben csendes háttérmunka zajlott, s pénteken is volt még a klubvezetőknek egy megbeszélése, ami után Gáspár Dávidot kérdeztük az aktuális helyzetről.

Kiderült, gyakorlatilag már csak egy légiós hiányzik, illetve azt a három U20-as korosztályú fiatalt kell megnevezni, akik az egerszegiek keretének tagjai lesznek.

- Kilencven százalékban készen állunk - „jelentette" Gáspár Dávid. - A csapatépítés időszaka a mostani, és természetesen ebbe én is belefolyok. Játékosok figyelése, egy csomó videó megtekintése tartozik ebbe, és közben edzéseket is tartunk még a junioroknak. Két légióst akarunk alkalmazni, s egyikükkel már szerződést is kötöttünk.

A játéktól májusban elköszönt Gáspár Dávid a női csapat vezetőedzőjeként  nagyon motivált új szerepkörében
Fotó: Katona Tibor

Kérésünkre Gáspár Dávid tartott egy rövid „névsorolvasást" is. Nagy Dóra, Gáspár-Szalay Virág, Böröndy Vivien, Orsó Viktória, Velkey Krisztina és Horváth Zsófia továbbra is a ZTE NKK tagja. Hozzájuk csatlakozik az amerikai Kirby Burkholder, akire a 3-as poszton számítanak. Olasz és belga élvonalbeli múlttal érkezik a tengerentúli kosaras, akinek vezérszerepet szánnak. Érkezik Őri Györgyi Szekszárdról (előtte PINKK, illetve Győr) és még egy légiós, az ötös posztra.

Távozott a csapattól Licskai Zsófia és Szélesy Judit. A gárdát tíz szezonon át erősítő, rutinos, és még mindig húzóembernek számító Szélesy kapcsán az edző elmondta:

- Ő folytatta volna nálunk, leültünk beszélni, és én vázoltam, hogy nekem más elképzelésem van - mondta a szakvezető. - Hogy miért, ezt megbeszéltük egymással. Hozzá kell tegyem, hogy minden elismerésem Szélesy Judité, kalapot emelek a pályafutása előtt. A klubnál felajánlottunk neki egy edzői állást, rajta múlik, hogy él-e ezzel a lehetőséggel. Ami pedig a többieket illeti, az ötös posztra keressük a második légiósunkat, hiszen fontos lesz a jó választás. A szabályok szerint az első félidőben folyamatosan a pályán kell tartani majd egy U20-as játékost, így három fiatallal egészül még ki a keret. Elsősorban helyi játékosokkal számolunk, de előfordulhat az is, hogy igazolnunk kell.

Gáspár Dávidot megkérdeztük arról is, hogy milyen csapatot szeretnének kialakítani. És kíváncsiak voltunk arra is, hogyan érzi magát az új szerepkörben.

- Még nem tudni, hogy a mezőny többi tagja miként erősít, de szeretnénk előbbre lépni, vagyis több győzelmet szerezni mint a legutóbbi szezonban, végül pedig megcsípni a hatodik helyet - válaszolta Gáspár Dávid. - Ennél merészebb célkitűzés talán nem lenne reális. Ami pedig az új feladatkörömet illeti, még nap mint nap sok újdonsággal találkozom azok után, hogy átálltam az oldalvonal túlsó oldalára. Segítőmmel, Bukics Zsolttal most még sok taktikai és elemző munkát is végzünk, de jobban várom a tényleges edzői munkát, amikor a konkrét felkészülést elkezdjük. Motivált vagyok ezt illetően, ez tény.

Annyit még megtudtunk, hogy erőnléti edzőként Adrovicz Béla segíti még a szakmai stáb munkáját, a felkészülést pedig augusztus elsején kezdi a csapat.

Címkék#ZTE NKK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!