Sport

2017.03.31. 17:52

ZTE NKK: nem sikerült felborítani a papírformát a Sopron ellen

ZTE–Sopron mérkőzéssel kezdődött meg Győrben a női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntője. A találkozón a zalaiak jól tartották magukat, de a papírformát nem tudták felborítani.

Varga Andor

ZTE NKK–Uniqua Sopron 61-77 (16-20, 16-24, 16-18, 13-15)

Győr, 200 néző. Jv.: Papp P. Praksch, Goda.

ZTE: Nagy 5/3, HegedűsŐry 4, Bays 21, Böröndy V. 4, Burkholder 15/3. Csere: Böröndy D. 2, Horváth Zs. 6, Gáspár-Szalay, Orsó 2, Jurkó 2, Velkey. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Sopron: Fegyverneky 11/ 6, Turner 12/3, Crvendakic 5, Johnson 8, George 12/3. Csere: Határ 2, Dubei 14/6, Krnjic 8, Adjukovic, Weninger 3, Czukor 2, Bakó. Vezetőedző: Sterbenz László.

Bátran és jó felfogásban kezdett a ZTE (7. p.: 14-14), melyben Bays 8 perc alatt 6 ponttal és 3 lepattanóval (ebből 2 támadó, e téren a zalaiak eleinte ellenfelük fölé kerekedtek) vitte a prímet. Jó színvonalú volt a mérkőzés, a Sopron szemtől szembe nem tudta „lejátszani” a Zetét, előnyét szerzett labdák utáni lerohanásokból építgette. Fegyverneky triplájával kezdődött a második 10 perc, majd Burkholder csapata 8. támadó lepattanóját szerezte és bedobott egy triplát is, a bajnoki címvédő pedig időt kért (23-21). Aztán Sterbenz László megtette ezt még egyszer (15. p.: 31-28), és ez meghozta az eredményt (17. p.: 37-28). A folytatásban Hegedűs- Őry, majd Nagy is kiosztott egy-egy remek gólpasszt Bays-nek (utóbbi a 19. percben 12 ponttal a mezőny legjobbja volt), ám a lassan magára találó Sopron így is még a szünet előtt elérte a 10 pontos különbséget (42-32).

A félidőben újra rendezte a sorokat a ZTE, mely a harmadik negyedben egészen az utolsó percig vezetett – igaz, ehhez a részsikerhez kellett az is, hogy a Sopron nyugodt lehetett, hiszen ettől még szép előnyben volt (59-48). A vendégeknél ebben az időszakban már Hegedűs-Őry és Bays is négy faulttal állt – többek közt azért is, mert a játékvezetők többször igen „könnyű síppal” fújták a személyi hibákat a kék-fehéreknél. A záró negyedben a Sopron már nem hagyta „fickándozni” ellenfelét (35. p.: 70-50). A zalaiak legfőbb problémája ebben az időszakban az volt, hogy a dobásaik rendre célt tévesztettek – ebben a fáradtságnak nyilván nagy szerepe volt. A záró percekben mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok, és ebben az összevetésben a ZTE megint csak egészen jól tartotta magát. Az egerszegiek nem vallottak szégyent, viszont tény, hogy a Sopron éppen annyit adott ki magából, ami a biztos sikerhez kellett.

Gáspár Dávid: „A Sopron főleg magas emberei révén kerekedett fölénk és megérdemelten győzött. Ettől függetlenül gratulálok a lányoknak, mert végig jól tartották magukat. Az idén nem kaptunk ki nagy különbséggel a bajnoktól, ebből akarunk építkezni a rájátszásra.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!