Sport

2017.06.27. 13:35

ZTE-ZÁÉV: megszokott ezüst a női teke Szuper Ligában

ZALAEGERSZEG - A tekézők Szuper Ligájában az elmúlt idényben ismét ezüstérmet szerzett a ZTE ZÁÉV női csapata.

Zalai Hírlap Sport

A zalai együttes a mögöttünk hagyott szezonban tudta leginkább megszorongatni az aranyérmes, válogatott játékosok sorát felvonultató Rákoshegy I. csapatát.

- A célkitűzésünk idén is a dobogó volt, amit biztosan teljesítettünk, az ezüstérmünk nem fogott veszélyben - vélekedett Borsos József, a ZTE ZÁÉV elnöke. - Nagyobb odafigyeléssel a bajnoki címet is megszerezhettük volna. Végig ott voltunk a Rákoshegy I. nyomában, sajnos a rájátszásban kétszer is kikaptunk, így elúszott a bajnoki cím. Nemzetközi szinten az Európa Kupában voltunk érdekeltek, és 11 fával maradtunk le a négyes döntőről. A tavalyi ezüstérem után mindenképpen csalódás idei szereplésünk. Örvendetes, hogy a németországi csapat világbajnokságon Airizer Emese és Hegedüs Anita személyében két játékosunk is szerepelt a magyar csapatban. Az országos egyéni felnőtt bajnokságon pedig Mátyás Szilvia arany-, míg Hegedüs Anita két ezüstérmet szerzett.

A női csapat ezúttal is jól gazdálkodott, Baján János edző szakmai munkáját, és a lányok teljesítményét anyagi gondok nem befolyásolták. A két főszponzor a ZÁÉV Zrt. és az önkormányzat mellett, kisebb támogatók biztosították az anyagi fedezetet.

- Nagyon megszoktuk a második helyet - értékelt Baján János. - Legnagyobb riválisunkkal, a Rákoshegy I. csapatával négyszer találkoztunk a bajnokság során, és háromszor kikaptunk, tehát nem lehetett más a végeredmény, mint a második hely. A bajnokságban mi, és már említett ellenfelünk indul harcba évről évre a bajnoki címért, az egymás elleni eredmények döntően számítanak. Nincs a mezőnyben olyan csapat, amely megszorongatná a kettősünket, és esetleg számunkra kikaparná a gesztenyét. A Rákoshegy évek óta a magyar válogatott gerincét adja, ellenük igazi csapatként van csak esélyünk nyerni. Egyszer sikerült, a másik három találkozókon hibáinkat könyörtelenül büntette ellenfelünk. Nemzetközi szinten az Európa Kupában még jobban megtapasztalhatták a lányok, hogy a selejtezőn és az azt követő találkozókon sem lehet hibázni, mert az visszaüt.

A ZTE ZÁÉV-nél látják a hibákat, és előre akarnak lépni. Tervezik a csapat megerősítését a következő idényre. Remélik, anyai örömök után Csurgai Anita visszatér a keretbe, de új játékos érkezése is várható. Bizakodnak, hogy a többi játékos teljesítménye is tovább javul, így letaszíthatják a dobogó tetejéről a Rákoshegy I. csapatát.

Az anyagi háttér a remények szerint továbbra is biztosított lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!