Sportvilág

2014.11.19. 14:40

Ilyen is ritkaság: csak Dárdain múlik, hogy marad-e a csapat élén

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett kedden az orosz csapattól idei utolsó, barátságos mérkőzésén, így először kapott ki Dárdai Pál ideiglenes szövetségi kapitány irányításával. Az, hogy marad-e Dárdai Pál a posztján, igazából csak rajta múlik...

A Groupama Arénában rendezett találkozón három cserejátékos volt eredményes: előbb a 49. percben Szergej Ignasevics egy jobb oldali szöglet után fejelt a kapuba, majd a 80. percben Alekszandr Kerzsakov egy ziccert értékesített magabiztosan a vendégeknél, a 86. percben pedig Nikolics Nemanja állította be a végeredményt.

A magyar csapat 36 éve nyeretlen az oroszok ellen, legutóbb 1978-ban a jogelőd Szovjetuniót győzte le.

Dárdai Pál kinevezésekor jelezte, csak a románok, a feröeriek és a finnek elleni tétmérkőzésekre – amelyeken összesen hét pontot szerzett végül -, illetve erre az összecsapásra vállalta a feladatot, hivatalos bejelentés viszont még nem volt az ügyben.

– Mindenki megkapta a lehetőséget, a legfontosabb, hogy láttam is azt, amit akartam. Az oroszok jobban váltanak, mint mi. Sajnos nem tudtuk befejezni az akciókat, mindig erőltettük az utolsó passzokat, ebben mindenképpen fejlődnünk kell. Mindazonáltal büszke vagyok a csapatra, ugyanis a pénteki ünneplés után nem törtek össze 0-2 után. Persze sok minden van, amivel nem vagyok elégedett – fogalmazott Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember a jövőjével kapcsolatos kérdéseket ezúttal is elhárította és időt kért. Mint azt elmondta, továbbra is az a célja, hogy olyan döntés szülessen, amelyben senki nem „sérül". Az Eb-selejtező sorozatról azt mondta a tréner, úgy gondolja, a harmadik hely megszerzése lehet a reális cél.

– Elégedett vagyok, jó mérkőzést játszottunk, amely elérte a célját – ezek már Fabio Capellónak, az orosz válogatott olasz kapitányának szavai voltak. – Azoknak a fiatal játékosoknak, akiket most ki tudtam próbálni, ez egy nagyon jó lehetőség volt a bizonyításra és többen éltek is ezzel. Már az első félidőben is több lehetőségünk volt, de akkor még nem éltünk ezekkel, szerencsére azonban a fordulást követően is jó teljesítményt nyújtottunk.

Dárdai Pál szövetségi kapitány meccsel, és most mindenki azt szeretné, ha minden így maradna... Fotó: Kosztilcsák Szilárd (MTI)

Visszatérve Dárdai Pál további sorsára, azt a fiatal szakember már a keddi mérkőzés előtt nyomatékosította: az oroszok elleni találkozó után Berlinbe utazik, hiszen ott az otthona neki és a családjának is, valamint továbbra is a Hertha BSC alkalmazottja. Michael Preetz-el, a berlini klub menedzserével viszont mindenképpen egyeztet, „magyarországi élményeiről".

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is szeretné, ha Dárdai Pál maradna a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A Nemzeti Sport Online-nak a szövetség első embere azt mondta: a szövetségi kapitányi poszt sorsáról december elsejéig döntenek.

A keddi találkozóval a magyar labdarúgó-válogatott lezárta az idei évét. Együttesünk 2014-ben négyszer győzött, kétszer döntetlent ért el, háromszor pedig kikapott.

 

Kapcsolódó cikkek:

Magyarország-Oroszország 1-2

A Hertha menedzsere szerint Dárdai nem marad magyar kapitány

Dárdai: az oroszok elleni meccs után visszatérek Berlinbe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!