Sportvilág

2016.04.13. 14:29

Ez Cristiano „királysága” - A portugál és a Real nagy napja, a Man. City is a négy között

A labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb négy együttese közé bejutott a Real Madrid és a Manchester City is, miután mindkét együttes hozta hazai találkozóját.

Kühne László

Kezdjük Madriddal, ahol a Real kétgólos hátrányból veselkedett neki a németek elleni visszavágónak. Zinedine Zidane, a királyiak szakvezetője még a találkozó előtt úgy fogalmazott, nem az első tizenöt percben kell megnyerni a meccset és kivívni a továbbjutást. Ehhez képest gyakorlatilag az említett negyedóra után legénysége már a Wolfsburggal azonos helyzetből várhatta a mérkőzés további menetét. Az este hőse, a mesterhármast jegyző Cristiano Ronaldo volt.

- A véremben van a gólszerzés - tükrözték magabiztosságát a 31 esztendős portugál labdarúgónak a szavai. - Varázslatos este volt. A Wolfsburg ugyan nem játszott rosszul, de bizonyítottuk, hogy miénk a jobb csapat. Nem figyelem kimondottan, hogy az eddigi gólrekordom a BL-ben 17 találat, de azért szeretnék még betalálni a továbbiakban.

Tegyük hozzá, a tökéletes madridi estéje után idén már 16-nál jár...

A másik helyszínen a Manchester City tulajdonképpen hozta azt, amit az első, 2-2-es mérkőzés után „tenni illik" és hazai környezetben - szintén győztes kilencven perccel - továbbjutott a PSG ellen. Tulajdonképpen időben szinte pontosan azonos pillanatban dőlt el a madridi és az angliai stadionban is a továbbjutás kérdése - végképp, mivel Kevin De Bruyne is eredményes volt a meccs hajrájába fordulva.

- Óriási érzés olyan gólt szereznem, amilyet sikerült, hiszen három védő is előttem tornyosult, amikor lövésre szántam el magam - így a 25. életévében járó belga válogatott. - Már az elődöntőben vagyunk, s innentől bármi megtörténhet. A Paris SG sem volt könnyű ellenfél, de várjuk az újabb feladatot.

- Kevin góljával klasszis dolgot vitt véghez, de amióta hozzánk érkezett, azóta tudjuk, hogy milyen szinten is képes játszani - dicsérte a gólszerzőt társa, Bacary Sagna.

S hogy a klubtársak dicséretéből ne fogyjon ki a középpályás, arról Joe Hart, a City kapusa is gondoskodott.

- Minőség a minőséghez, így foglalhatnám össze együttesünk és De Bruyne kapcsolatát, szerencsénkre elmondhatjuk, hogy a legfontosabb emberünk lett a belga - fogalmazott a hálóőr.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Real Madrid-Wolfsburg 3-0. G.: C. Ronaldo (15., 17., 77.). Továbbjutott a Real 3-2-es összesítéssel. Manchester City-Paris SG 1-0. G.: De Bruyne (76.). Továbbjutott a Manchester City 3-2-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!