Sportvilág

2016.09.02. 21:10

Megint az asztalok mellett

Elérkezett a rajt pillanata az asztalitenisz nemzeti bajnokságokban.

Góth Imre

A különböző osztályokban számos zalai csapat kezdi a küzdelmet. A Kanizsa Sörgyár SE női NB I-es csapata a Győri Elektromos, míg az NB II-es férfi együttes a Mohácsi TE ellen kezdi az új szezont, egyaránt szombaton 11 órától.

- A feltöltőn akár fel is kerülhettünk volna a női Extraligába, de nem vállaltuk, nem lett volna jó, ha szezon közben anyagi gondjaink támadnak - fogalmazott Jakabfi Imre, a KSSE elnöke.

- Az NB I-ben az előttünk álló szezonban is jól szerepelhetünk. Ladányi Dóra ugyan abbahagyta, a többiek viszont maradtak, a fiataljainknak (Horváth Annának, Müller Diánának, Salamon Sárának és Tánczos Dominikának) pedig még több szerep juthat a jövőben. A férfiak kerete változatlan maradt, nehézséget csak az jelenthet, hogy Kahotek Kristóf még nem épült fel sérüléséből. Az elnök szerint jó esély mutatkozik a dobogóra, a megyei csapatból pedig többen ismét „feljátszhatnak” az NB II-be, ami nyilván jót tesz a fejlődésüknek.A Hévíz SK-t a legmagasabb osztályban a nők képviselik.

A gárdából Szöllősy és Áldozó Veszprémbe igazolt, helyükre Szabó Dalma (Postás) és Nádas Nóra (KSI) érkezett. A vezetés a dobogót nem érzi elérhetetlennek.Az NB II-es férficsapat a nagyon erős és kiegyensúlyozott Északnyugati-csoportban szerepel, ahol nehéz megjósolni a bajnokság végeredményét. A tavaly bronzérmes csapathoz visszatért Csapó Árpád, melyben továbbra is ott van a paralimpián szereplő Zborai Gyula. A rá való tekintettel a csapat majd csak szeptember 23-án kezdi a bajnokságot.A második számú férfi gárda három év után lépett vissza az NB III-ba. Nem szeretnének azonban sokáig itt maradni, Emecz Emil elnök vezetésével kéményen készültek a nyáron. A Gyenesdiás ASE NB II-es csapata nyolc éve kialakult keretével várja a bajnokságot. Vasárnap a Kaposvári AC-t fogadják, hazai mérkőzéseiket továbbra is Vonyarcvashegyen az általános iskolában tartják.

Kovács Tamás elnök elmondta: a biztos bennmaradást jelölték ki célként. A Vonyarcvashegy pár év szünet után tér vissza az NB II-ba. A bajnokcsapatot Magyar Gyula (Hévíz) és Benok András (Veszprém) erősíti, céljuk a bennmaradás. Elérkezett a rajt pillanata az asztalitenisz nemzeti bajnokságokban. A különböző osztályokban számos zalai csapat kezdi a küzdelmet. A Kanizsa Sörgyár SE női NB I-es csapata a Győri Elektromos, míg az NB II-es férfi együttes a Mohácsi TE ellen kezdi az új szezont, egyaránt szombaton 11 órától.- A feltöltőn akár fel is kerülhettünk volna a női Extraligába, de nem vállaltuk, nem lett volna jó, ha szezon közben anyagi gondjaink támadnak - fogalmazott Jakabfi Imre, a KSSE elnöke.

- Az NB I-ben az előttünk álló szezonban is jól szerepelhetünk. Ladányi Dóra ugyan abbahagyta, a többiek viszont maradtak, a fiataljainknak (Horváth Annának, Müller Diánának, Salamon Sárának és Tánczos Dominikának) pedig még több szerep juthat a jövőben.A férfiak kerete változatlan maradt, nehézséget csak az jelenthet, hogy Kahotek Kristóf még nem épült fel sérüléséből. Az elnök szerint jó esély mutatkozik a dobogóra, a megyei csapatból pedig többen ismét „feljátszhatnak” az NB II-be, ami nyilván jót tesz a fejlődésüknek.A Hévíz SK-t a legmagasabb osztályban a nők képviselik.

A gárdából Szöllősy és Áldozó Veszprémbe igazolt, helyükre Szabó Dalma (Postás) és Nádas Nóra (KSI) érkezett. A vezetés a dobogót nem érzi elérhetetlennek. Az NB II-es férficsapat a nagyon erős és kiegyensúlyozott Északnyugati-csoportban szerepel, ahol nehéz megjósolni a bajnokság végeredményét. A tavaly bronzérmes csapathoz visszatért Csapó Árpád, melyben továbbra is ott van a paralimpián szereplő Zborai Gyula. A rá való tekintettel a csapat majd csak szeptember 23-án kezdi a bajnokságot. A második számú férfi gárda három év után lépett vissza az NB III-ba. Nem szeretnének azonban sokáig itt maradni, Emecz Emil elnök vezetésével kéményen készültek a nyáron. A Gyenesdiás ASE NB II-es csapata nyolc éve kialakult keretével várja a bajnokságot. Vasárnap a Kaposvári AC-t fogadják, hazai mérkőzéseiket továbbra is Vonyarcvashegyen az általános iskolában tartják. Kovács Tamás elnök elmondta: a biztos bennmaradást jelölték ki célként. A Vonyarcvashegy pár év szünet után tér vissza az NB II-ba. A bajnokcsapatot Magyar Gyula (Hévíz) és Benok András (Veszprém) erősíti, céljuk a bennmaradás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!