Sportvilág

2016.04.28. 13:32

Münchenben parázs visszavágó várható

Zalaegerszeg – A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai elődöntőjében az Atlético Madrid szerzett előnyt a visszavágóra a Bayern Münchennel szemben, miután hazai pályán 1-0-ra győzött.

Kühne László

Igazán éles, talán parázs visszavágóra is van kilátás Münchenben, hiszen miután a madridiak az áhított gólt megszerezték, szinte megfojtották a vendégek játékát. Az Atleti egyetlen gólja pedig nem akármilyen volt: a 11. percben Saúl Niguez körül a védők úgy dőltek, mint a tekebábuk, mielőtt a jobb alsó sarokba helyezett volna.

– Eddigi pályafutásom legfontosabb gólja volt, vagy talán kicsit még annál is több – fogalmazott a találkozó után a 21 esztendős középpályás. – Tudtuk, hogy kik ellen mérkőzünk, a Bayern nagyon erős csapat, és jó mérkőzésen sikerült előnyt szereznünk. Ellenfelünknek is volt néhány lehetősége, mint például David Alaba kapufája, de ezt leszámítva azért úgy vélem, igazi ziccerük nem akadt. Örülünk, hogy előnnyel utazhatunk Münchenbe, azt hiszem, most ez a legfontosabb.

Pep Guardiola, a Bayern szakvezetője számára is emlékezetes marad a hazai gól, csak természetesen ellenkező előjellel.

– Elképesztő találat volt, de a mi hibáink is kellettek hozzá – mondta a bajorok trénere. – Nem vagyok túlzottan elégedett a játékunkkal. Az az igazság, hogy tisztában kellett volna lennünk azzal, kikkel is játszunk, az Atleti ugyanis kiválóan védekezik, van egy nagyszerű kapusa, szóval nem vagyunk egyszerű helyzetben. Egy ilyen csapat ellen nincs sok lehetőséged, és bizony nekünk sem volt ezen az estén. Saúl személyében pedig egy roppant fiatal és az egész spanyol futball számára nagyon értékes labdarúgót tisztelhetünk. Most először is a hétvégi Bundesliga-meccsünkre kell koncentrálunk, ezt a találkozót pedig vissza kell néznem, hogy megtudjam, mire is számíthatunk kedden, a visszavágón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!