Sportvilág

2015.07.28. 19:12

Risztov kvótája, női pólósaink újra kikaptak

Kazany - Risztov Éva kvótát szerzett a riói ötkarikás játékokra a nyíltvízi úszók olimpiai távján, 10 kilométeren a kazanyi vizes világbajnokság keddi napján. Női vízilabdázóink újabb vereséget szenvedtek.

A londoni olimpiai aranyérmes Risztov Éva kezdettől az élbolyban haladt, de végül a még éppen indulási jogot jelentő tizedik helyen végzett. A másik magyar, Olasz Anna 11.-ként érkezett célba, így lemaradt a jövő évi brazíliai olimpiáról.

Nagyon jó verseny volt, mindig az olimpia előtti évben a legnehezebb a világbajnokság nyilatkozta Risztov a könnyeivel küszködve az M4 Sportnak. Hozzátette, hogy ő kvótáért jött, és nagyon örül, hogy sikerült. Úgy gondolom, nagyon nagy dolog olimpiai bajnokként újra kijutni.

A magyar női vízilabda-válogatott 13-11-re kikapott kedden a házigazda orosz csapattól a második fordulóban.

A D-csoport másik meccsén a magyarokat vasárnap legyőző Kína 13-4-re verte a franciákat. A mieink csütörtökön éppen velük találkoznak. A csoport győztese automatikusan a nyolc közé jut, míg a második és a harmadik keresztbe játszik a negyeddöntőbe kerülésért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!