Sportvilág

2017.02.02. 16:25

Szabadics Adrienn a Premier League világában

Zalakaros - Szabadics Adrienn előtt nem ismeretlen a sport világa, a fiatal hölgy életét szinte csak a testmozgás tölti ki. Na jó, azért a tanulást se felejtsük el, hiszen annak is fontos szerepe lesz történetünkben.

Kühne László

Adrienn nevét nem is oly rég számtalanszor leírhattuk a sportoldalakon, hiszen a kanizsai Délzalai Vízmű SE színeiben szállította a jobbnál jobb utánpótlásúszó eredményeket. És már középiskolás korában tudta, ha tanul, a világ tárulhat ki előtte. Aztán úgy is lett, hiszen mostanság az angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League misztikus és rengeteg ember által vágyott világát szemlélheti testközelből - Bournemouth városában. Úszóként nyugodtan mondhatja, oldalvízen jutott el ebbe a magasságba...

- Középiskolásként tanulhattam az USA-ban és Angliában is, utóbbi országban Bournemouth pedig annyira bejött , hogy felvételiztem az ottani egyetemre, ahol sportpszichológiát hallgatok, már a negyedik évfolyamon - kezdte Adrienn, aki azóta, hogy a téli szünet után januárban visszatért Nagy-Britanniába, a tanulás mellett túl van már egy teljesítménytúrán, a Hell Runner erőpróbáján, na meg persze dolgozik is. Számunkra innen válik igazán izgalmassá a történet.

- Korábban szóltak a csoporttársaim, hogy van egy munkalehetőség, az AFC Bournemouth futballklubjának stadionjában, a Dean Court-on, annak is a kiszolgálóegységeiben - folytatta a roppant komoly angol nyelvtudással is bíró ifjú hölgy. - Gondoltam, a futball is sport, miért ne próbálhatnám meg, aztán kiderült az is, hogy társaim sem a szimpla, már bocsánat csehórészlegről beszéltek, hanem a VIP-ről...

Szabadics Adrienn a stadionban, a keddi Bournemouth-Crystal Palace bajnoki előtt pár órával. Fotó: A szerző

Adrienn felszolgálóként kezdte, mostanság viszont már egy-egy VIP-box háziasszonyaként dolgozik

- Tableten továbbítom a vendégek kéréseit, hogy mire is lenne szükségük a széles kínálatból, amit egy-egy Premier League-mérkőzés alatt nyújthat a részleg nekik - mondja a munkáról, ám egy stadionban természetesen nem csak ebből áll egy műszak . - Az AFC Bournemouth tavaly nyáron történetében először jutott fel a legmagasabb osztályba. A Championship, vagyis a második vonal utolsó hazai meccsén tényleg a feje tetejére állt itt minden. Nem csupán a szurkolók rohantak be örömükben a pályára, de kollégáim közül is sokan, akkor valóban felborult minden protokoll... Amúgy nekünk persze a saját dolgunkra kell figyelnünk, tehát nagyon nem feledkezhetünk bele a meccsekbe.

A munkakörét jelző kártya. Volt már beosztva az elnöki páholyba is.

És a munka nem is kötődik kifejezetten a játéknapokhoz.

- Az éttermi rész a hét minden napján nyitva áll, a futballakadémiáról gyakran jönnek át szakemberek, gyógytornászok, de az első csapat menedzsere, Eddie Howe is meg szokott fordulni nálunk. Meccsnapon a találkozó előtt 4-5 órával már kint vagyunk a stadionban, majd a mérkőzés után is legalább annyi időt még ott kell hogy töltsünk, amíg minden a helyére nem kerül és a vendégek nem távoznak.

A VIP-részlegen pedig természetesen nincs hiány prominens személyekből.

- Az AFCB tulajdonosa és elnöke természetesen mindig itt van, és ők persze az ellenfél első embereivel nézik a mérkőzéseket. Mi a személyzetből minden alkalommal más boxhoz vagyunk beosztva, így történt, hogy a Bournemouth-FC Liverpool bajnokin például nekem az elnöki részleg jutott... Persze a PL valamennyi összecsapása nagy esemény, hiszen a debütáló csapatról beszélünk, de a Manchester United, a Tottenham vagy éppen az Everton látogatása nálunk is még jobban megdobja a sürgés-forgást. Ez az angol Premier League világa...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!