Sümegcsehi

2016.06.28. 16:05

Kitáncolták a májusfát

Sümegcsehi - Vasárnap délután vidám emberek gyűltek össze a községháza kertjében. Az asztalokra sokféle finom házi sütemény és ital került - ünnepelni jöttek.

Szalay Csaba

A falu polgármestere, Sziva Erika köszöntőjében elmondta, hogy nagy meglepetésükre és örömükre május első reggelére titokban fát állítottak a hivatal kertjébe. A hagyomány folytatásaként elérkezett a „kitáncolás” ideje. Szólt a közösség erősítéséről, az ilyen rendezvények összetartó erejéről.

Döntik a fát Fotó: Szalay Csaba

A megnyitót követően a helyi Pávakör a vezetőjük, Novák Ferenc által a helyhez átköltött népdalcsokrot adott elő, ami nagy derültséget keltett. Közben a háttérben Erzse Istvánné, Zsuzsa néni vezetésével a gyerekek kis májusfácskákat készítettek.

Miután a májusfa a földre került - babonából, hogy jövőre is legyen! -, a gyerekek többször végigegyensúlyoztak rajta a tövétől a koronájáig.

A jó hangulatú délután baráti beszélgetéssel, nevetéssel telt, amibe bekapcsolódtak a Csehiben lakó külföldiek is. Este az önkormányzat pincepörkölttel vendégelte meg az ünneplőket. A továbbmaradókat a nagy meccshez illően „nemzeti színű” (pirospaprika, fehér hagyma, zöldpaprika) zsíros-kenyérrel kínálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!