A szerkesztő ajánlja
2016.08.29. 14:07
Jó reggelt, Zala megye!
Amikor a néhai Csirkés Karcsi, a homokkomáromi hegy közismert arca a szokásosnál is nagyobb hangerővel elkurjantotta magát, tudtam, hamarosan mi is szüretelünk édesapám birtokán.
Szabó Zsófia
Még kislány voltam: nem rajongtam a szőlőért, persze, a borért sem. Ellenben a szüreti menüvel, ami nálunk a kalácsot, a babgulyást jelentette. Sosem értettem a felnőtteket, miért ragaszkodtak a borhoz, no, meg az alapozó pálinká(k)hoz. Kell az energia a munkához, lányom - magyarázta apukám, miközben teletöltöttea szüretelő brigád poharait. Varázsszer lehetett a sok nedűben, mert a csapat villámgyorsan szedte a szőlőt. Legalábbis az újabb „löketig”...
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre