Utazó

2015.06.18. 17:25

Futár a világ végére lóháton és kutyaszánon

A National Geographic Channel hősei bárhova, bármilyen időjárási körülmények között rekordidő alatt eljutnak. Ismerjen meg öt melegszívű kalandort, akik földön, vízen, levegőben akár az életük kockáztatása árán is a bajba jutottak segítségé-re sietnek.

Zalai Hírlap

Bár az USA a Föld egyik legjobban motorizált és urbanizált országa, még itt is akadnak olyanok, akik szenvedélyből vagy munkájuk folytán a civilizáció határain túl, a vadon közepén élik életüket. Ezek modern remeték a hosszú évtizedek során gyakorlatilag önellátóvá, mindentől függetlenné váltak, vannak azonban vészhelyzetek, amikor még az ő számukra is elkél a segítség. Ilyenkor kapnak főszerepet a világvége futárai , akik még a legvalószínűtlenebb helyekre, még a legnyaktörőbb utakon is célba juttatják a küldeményeket, amelyek sokszor életmentőek lehetnek.

Fotó: National Geographic Channels/William Kamp

A National Geographic Channel új sorozatában a montanai Flathead Erdőtől az idahói Hells Canyonig és a dermesztő alaszkai magashegyi tundráig öt elkötelezett vadonpostás életébe kapunk bepillantást. A módszereik rendkívül különbözőek, egy dolog azonban közös bennük: számukra nem létezik olyan nehéz terep és olyan szoros kézbesítési határidő, melyet ne tudnának legyőzni, illetve tartani. Tartson ön is az epizódok hőseivel, és kövesse figyelemmel, hogy repülőgépen, motorcsónakon, lóháton és kutyaszánon időben célba érnek-e a rájuk bízott gyógyszerrel, élelemmel és építőanyaggal!

Az Isten hozott a vadonban! (bemutató: 2015. június 22-én, hétfőn 22 órakor) című első epizódban az idahói Hells Canyonban a motorcsónak-pilóta Brice Barnes sürgős segélyhívást kap barátjától, Jasontól. Az alaszkai Aniakban Rob Kinkade magasba emelkedik repülőgépével, hogy életmentő gyógyszereket vigyen a semmi közepén lakó Jim Smithnek, a Vadembernek . Montanában pedig Andy Breland és Chuck Allen lovas hordárok kanyargós ösvényeken, zuhogó esőben igyekeznek célba juttatni egy kilátórestauráló csapat holmiját.

Címkék#utazó#usa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!