Utazó

2015.10.14. 09:51

Minden amit megtapasztalhatunk egy indokínai körút alatt (x)

Ázsia mindig is a spiritualitás és a misztikus helyek világát jelenti a turisták számára, ahol a régmúlt istenei, hagyományai, nevezetességei pompánsan olvadnak egybe a modernséget jelképező városokkal, újdonságokkal.

E tulajdonság tökéletesen megfigyelhető az ősi templomokkal büszkélkedő Kambodzsában,  a meseszerű tájakban gazdag Laoszban, és az örökségeire méltán büszke Vietnamban. amelyek teljeskörű megtekintése mindenképp egy all-inclusive csomaggal  ajánlott.

Kambodzsa ősi történelme magával ragadó hangulatot és kihagyhatatlan nevezetességeket tartogat minden egyes idelátogató számára. Ázsia eme kicsiny országának varázsa talán annak is köszönhető, hogy atmoszférája kissé idejétmúltnak tűnik a szomszédos országokhoz képest. A kambodzsaiak kedvessége, vendégszeretete mellett nagy pozitívumnak számítanak a kedvező árak, mely vonatkozik az ételre, szállásra és közlekedésre is. A közlekedést illetően a busz tűnik a legjobb megoldásnak, de aki teheti, akár sofőrt is bérelhet. Mindezeket tudva, nem árt felsorolni a nevezetességeket. Az első számú látnivaló tagadhatatlanul az Angkor nevezetű templomok ősi városa, mely Kambodzsa szívében helyezkedik el. Eme pompás, világörökség részét képező “templováros” központi eleme az Angkorvat, ami a legimpozánsabb templomegyüttes Angkorban. Angkor mellett mindenképp érdemes ellátogatni Sihanoukville mesés tengerpartjára, Kambodzsa deli részén. Ami igazán kihagyhatatlanná teszi e tengerparton, az a fehér homokból álló part, egyedi tengeri ételek és csábító éjszakai élet.

Laosz gyönyörű tájai, természetes elemei remek kikapcsolódási helyet garantálnak. Persze mesterséges látnivalókkal is büszkélkedhet az ország. És mi az, amit mindenképp látni kell? Egy all-inclusive csomaggal nem csak a természet adta csodákat lehet megtekinteni, de a városokban található pazar nevezetességeket is. A természeti adottságait tekintve mindenképp ki kell emelni a dszungelek impozáns világát, a mészkő alkotta kőszírteket, a hosszan elterülő Mekong folyót, és nem utolsó sorban az elefántokat, amelyek miatt nem meglepő módon nevezik Laoszt a millió elefánt országának. Laosz mesterséges nevezetességeire a fővárosban, Vientiánban mutatkoznak igazán, itt ajánlatos megemlíteni a Pha That Luang buddhista templomot, melynek aranyozott jellege teljes mértékben magávalragadó. E templom a város és az ország jelképéül is szolgál, sőt, még a címeren is megtalálható. A Nemzeti Múzeum is tökéletes célpont azoknak, akik a történelemmel is ismerkedni szeretnének. A többi városokhoz képest a főváros közlekedése fejlettnek nevezhető, így az említett nevezetességek megtekintése nem okoz gondot, bátran lehet a busszal való közlekedést választani.

Vietnám, akárcsak Laosz, bátran büszkélkedhet impozáns természeti csodákkal és egyedülálló örökséggel, mindkettő hamar a rabjává teheti a látogatókat. Vietnám fővárosa, Hanoi, mindenképp az a város, amit nem szabad kihagyni egyetlen utazónak sem. Az városlakók kedvesek és nyitottak, az ételek változatosak és rendkívül finomak, az éjszakai élet pedig mindenképp csábító eleme a városnak. Nevezetességei közé tartozik az Óváros, mely méltán híres az itt található kézművesekről, kereskedőkről. Említést érdemelnek még a  Ho Si Minh-mauzóleum és a Nemzeti Szépművészeti Múzeum.

Teljeskörű  vietnámi körutazásokat már 309.900 ft-tól találtunk reggelivel és ebéddel.

A Glimpse Of Vietnam from Cinevliet by Adri van der Vliet on Vimeo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!