Vonyarcvashegy

2015.08.02. 10:38

A Balatonban fújták - Nem strandoltak, zenéltek a tóparton

Vonyarcvashegy - Látványos és szórakoztató produkcióval kezdődött a Fúvószenekari találkozó, melyet a strandon rendeztek meg.

Keszey Ágnes

Hangszerekkel mentek a vízbe a fúvószenekarok, hiszen közös örömzenéléssel vette kezdetét az immár tizennyolcadik alkalommal megrendezett Fúvószenekari találkozó. A strandolókat szórakoztatták a vonyarcvashegyi Művelődési Ház és a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar által szervezett program résztvevői.

- 130 fúvós és ütős volt bent a vízben. Az itt nyaraló vendégek estig a strandon vannak, ezért úgy gondoltuk, ott kell zenélni, ahol a közönség van, így itt lépett fel a találkozón fellépő öt - dunántúli - együttes. Vidám darabokat: spanyol. dixieland dallamokat, filmzenéket, indulókat, polkákat adunk elő - mondta szervező karnagy, Kiss Tamás, akitől megtudtuk azt is, hogy a fúvószene egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban. - Míg néhány évtizeddel ezelőtt száz-százöven fúvószenekar volt, mára már 670 ilyen együttes zenél.

 

A 21 éve létrejött Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekarnak kihelyezett tagozata is működik a keszthelyi Zeneiskolában. A kisdiákok és fiatalok ütőhangszereken, fafúvós és rézfúvós hangszereken játszanak. A nagyzenekarban negyvenen zenélnek, s az utánpótlás zenekar is közel ekkor létszámú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!