Zalaegerszeg

2013.01.26. 14:53

Citera muzsika

Zalaegerszeg - A botfai Válicka Citerazenekar magyar kultúra napja alkalmából rendezett koncertet a botfai közösségi házban.

Szabó Judit

A zenekar már ötödik éve rendez magyar kultúra napi ünnepséget. Idén többek között magyarbődi népdalokkal léptek a közönség elé, de kalocsai és rábaközi dalokkal is készültek, tájékoztatott Borsos Attila, az együttest fenntartó Válicka Citerabarátok Egyletének elnöke, a zenekar tagja.

A rendezvényt Balaicz Zoltán alpolgármester nyitotta meg, aki felelevenítette a Nagy Lajos alapította zenekar történetét. Beszédében arra is kitért, hogy a citerazenekar a Botfa határában folyó Válicka patakról kapta a nevét, az pedig Zalán fejedelem lányáról, Válicka kiasszonyról. Az alpolgármester elmondta, hogy az együttes öt fővel alakult, de ma már 44 tagja van. Három csoportja 2008-ban még kettővel kiegészült, az egyiket a településrész műkedvelő felnőttei alkotják, a másikat pedig az óvodások.

Az évente 50-60 alkalommal fellépő együttes szombati műsorában nemcsak citerával, hanem gitárral kísért népdalok is szerepeltek, sőt tárogatómuzsikát is halhatott a közönség annak apropóján, hogy idén ünnepeljük a Rákóczi szabadságharc kezdetének 310. évfordulóját.

Az ünnepségen közreműködött az andráshidai Katicák Énekcsoport.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!