Zalaegerszeg

2016.06.24. 18:30

Családias lakóegység - Felújítás után áldás, szentelés a gyermekotthonban

Zalaegerszeg - Családias körülményeket alakítottak ki az egerszegi gyermekotthonban, a nemrég felújított lakóegységet pénteken szentelte fel Grácián atya.

Arany Gábor

A Landorhegyen található intézményben negyven apróság kaphat helyet csecsemőkortól kezdődően. A korábbi, nagyobb, egyterű, inkább kollégiumi körülményekhez hasonlító elhelyezéseket családiasra változtatva alakították ki a több helyiségből álló lakóegységet, immár a harmadikat. Ily módon életkoruknak megfelelő hálószoba, foglalkoztató, közösségi tér és fürdő szolgálja már a tíz óvodáskorú gyermeket, akárcsak otthon.

Grácián atya a felújított lakóegységben; háttérben Szeri Noémi, Nárai Zsolt, Baranyai Melissza és Zalavári Martin (balról jobbra)
Fotó: Pezzetta Umberto

- Nagy hangsúlyt kap a lelki gondozás a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság intézményeiben, ezért tartjuk fontosnak azt is, hogy az új lakóegység legyen felszentelve - fogalmazott Györe Edina, a főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója. - Az itt élő gyerekek általában vallásosak, ezért ők ünnepi pillanatként élik meg, hogy Grácián atya ellátogatott hozzájuk, áldást mondott és megszentelte az otthonunkat - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!