Zalaegerszeg

2016.08.28. 13:51

Egerszegen 202-en - A Budapesti Gazdasági Egyetem zalai karán

Idén 530 elsőéves hallgató nyert felvételt a Budapesti Gazdasági Egyetemre a pótfelvételi eljárás során, így összesen 6097 gólya kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

Arany Horváth Zsuzsa

A tavalyinál is több, összesen 6097 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől a Budapesti Gazdasági Egyetemen, miután a rendes felvételi eljárás során felvett 5567 hallgató mellett további 530 elsőéves hallgató nyert felvételt a pótfelvételin. Az ország legnagyobb alkalmazott tudományok egyeteme a tavaly felvett 5634 hallgatóhoz képest is 8 százalékkal növelte elsőévesei számát.

A most felvett hallgatók közül 434-en alapképzésben, míg 17-en mesterképzésben tanulhatnak majd, ugyanakkor továbbra is népszerűek a felsőoktatási szakképzések: erre 79 hallgatót vett fel a BGE a pótfelvételi során.

Az Egyetem karai közül a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Külkereskedelmi Kar (KKK) volt a legnépszerűbb: a legtöbb pótfelvételiző (207 fő) itt érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt, így a júliusban felvett hallgatókkal együtt összesen 1744 elsőéves kezdheti meg tanulmányait. Ugyanakkor a legtöbb elsőéves hallgató (2396 fő) a Pénzügyi és Számviteli Karra érkezik majd szeptemberben, közülük pótfelvételi során 150 diák nyert felvételt. Hasonlóan nagy számban (158 fő) jutottak be pótfelvételin a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karra a diákok, összesen pedig 1755 elsőévest vett fel a Kar. A BGE zalaegerszegi Gazdálkodási Karára a pótfelvételin 15 új gólya érkezett, itt 202 elsőéves tanulhat majd összesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!