Zalaegerszeg

2015.09.17. 17:08

Fosztogatják a fülkét - Szeptember 23-án még feltöltik, utoljára...

Zalaegerszeg - Tavaly nyáron ötletes kezdeményezéssel lepte meg a megyeszékhelyieket a ZAZEE Kulturális Egyesület, bibliofülkét telepített az Európa térre.

Magyar Hajnalka

A telefonfülkében berendezett nyitott, ingyenesen használható könyvespolc rugalmas és egyedi hangulatú könyvcserét kínált az olvasni vágyóknak, valamint jó lehetőséget azoknak, akik szívesen osztották meg másokkal kedvenc olvasmányaikat.

- A bibliofülkét örömmel, lelkesedéssel használta minden korosztály, az elvitt könyveket becsületesen pótolták a zalaegerszegiek- számol be az örömteli előzményekről Wettstein Tamás, a ZAZEE elnöke, aki most viszont elkeseredésében fordult szerkesztőségünkhöz. Egy évnyi sikeres működés után ugyanis azt tapasztaljuk, akadnak, akik elrontják a programot. Hiába pótolják gondosan a könyveket az olvasók, hiába töltjük meg rendszeresen a polcokat, az éjszaka leple alatt rendszeresen kifosztják a könyvszekrényt. A polcokról eltűnő könyvek gyakran a bolhapiac kínálatát gazdagítják. Igyekeztünk kitartani, pótolni az állományt, újra legyártattuk az ellopott bélyegzőket, de mindennek van határa. Nem bírjuk tovább nézni a szomorú, kifosztott fülkét.

Egy utolsó alkalommal, szeptember 23-án még ünnepélyesen feltöltik könyvekkel a narancssárga telefonfülkét. Aztán reménykednek a csodában, hogy a közösség ereje felülkerekedik az egyéni érdeken. Amennyiben a feltöltés után újra kiürül a fülke, fájó szívvel, de kénytelenek lesznek végleg bezárni, és elszállítani az Európa térről.

Wettstein Tamás az üresen ásító polcok előtt az Európa téren
Fotó: Pezzetta Umberto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!