Zalaegerszeg

2015.07.24. 12:32

Mit tehetnek a termék- és árubemutatók áldozatai?

Zalaegerszeg - Pénteken a Zala Megyei Idősügyi Tanács a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Felügyelőség zalai vezetőivel közös tanácskozást tartott a termékbemutatók kapcsán felvetődő problémákról.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Molnár Sándor, a zalai felügyelőség vezetője valamint két munkatársa, dr. Tóth Gábor és dr. Ütő Kristóf tájékoztatta a megyebeli idős- és nyugdíjas klubok jelen lévő vezetőit, tagjait valamint az idősügyi kérdésekben érdekelt szervezetek képviselőit, hogy milyen jogszabályi, törvényi környezet veszi körül a termék- és árubemutatókat, milyen jogai vannak az esetleges vásárlóknak. Nem először hangzott el, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: a szavatosságról és jótállásról minden esetben érdemes meggyőződni, ahogy a közeli szervízelési, javítási lehetőségről is. A vásárlástól elállhat a vevő, ha 8 napon belül vissza szeretné adni a portékát, megteheti. A szakemberek ezúttal is óva intettek attól, hogy bárki hitelszerződést írjon alá a helyszínen, továbbá kérték, az idősek osszák meg tapasztalataikat a hatósággal, jelezzék a panaszaikat. Törvényi előkészítés zajlik a tevékenység szigorítása érdekében. Ezt üdvözölte Boda László, a megyei idősügyi szervezet vezetője, hozzátéve, a klubtagok egymást védhetik, ha együtt mennek a tapasztaltak és az effajta vásárlásban járatlanok. A résztvevők számos keserű történetet osztottak meg a tanácskozás résztvevőivel, amelyek olykor magányos időseket megalázó helyzetekbe torkolltak. A témára a jelentősége miatt visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!