Zalaegerszeg

2015.07.27. 17:17

Huszonnégy esztendeje GébArt - Jövő hétfőn indul a nemzetközi tábor

Zalaegerszeg - A XXIV. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep megnyitására augusztus 3-án 18 órakor kerül sor a Gébárti Kézművesek Házában. A nemzetközi alkotótelep idén is tematikus táborként működik.

Arany Horváth Zsuzsa

Az idei együttlét műfaja a kerámia művésztelep, a program mottója A mindenség öröme .

A szervezők nevében Prokné Tirner Gyöngyi, a gébárti Kézművesek Háza vezetője tájékoztatta szerkesztőségünket: Ebben az esztendőben Azt vizsgáljuk, hogy a választott mottó hogyan írható át a képzőművészet, a kerámia eszközeivel annak nyelvére. Milyen gondolatokat indít el egy irodalmár vallomása az anyagról, mellyel a keramikus képzőművész dolgozik, hogyan váltható egységgé a különbözőség egy zárókiállítás alkalmával, miként jelenik meg önmagukon túlmutató tartalommal egy-egy gondolat.

A művésztelep meghívott résztvevői: Németh János Kossuth-díjas keramikus, a Nemzet Művésze; Zalaegerszeg, Eva Gotthard keramikus-Graz, Ausztria, Szemereki Terézia, Gádor István és Ferenczi Noémi díjas keramikus Budapest, Kungl György, Munkácsy díjas szobrász-keramikus; Zsámbék, Pázmándi Antal, Ferenczi Noémi díjas szobrász-keramikus; Budapest. Művészeti vezető Budaházi Tibor Vajda Lajos és Káplár Miklós díjas képzőművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!