Zalaegerszeg

2016.09.18. 21:15

Információs kavalkád - Bemutatkozott a városi szociális ellátórendszer

Szombaton délután szüleikkel, nagyszüleikkel érkező gyerekekkel népesült be a kertvárosban az Apáczai ÁMK, ahol a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ tartotta meg hagyományos Őszi kavalkád rendezvényét.

Hajdu Péter

A 11 éve elkezdett sorozat célja, hogy a lakosság minél szélesebb körű ismereteket szerezzen a városban működő szociális ellátórendszerről, és az intézmények, egyesületek képviselőitől információt kapjanak az érdeklődők az elérhető szolgáltatásokról. Az ellátórendszert tizennégy intézmény, illetve civil szervezet képviselte, külön standokon.

Boros Marcell is rajzot küldött be kedvenc állatáról, a nyusziról. Ezért ajándékot vehetett át Vargáné Kulcsár Diánától. A kisfiú mellett jobbról édesanyja, Borosné Görcsi Emília  Fotó: A szerző

Minden korosztálynak programokat állítottak össze. A kicsiket játszóházba várták, az idősebbeknek vérnyomás- és vércukormérést, és más egészségügyi szűréseket lebonyolító egészségügyi blokk állt rendelkezésükre, de a veteránautósok bemutatója is érdeklődőket vonzott az épület előtti téren.

Több mint háromszáz gyermek nevezett a Kedvenc állatom rajzpályázatra. Minden részt vevő gyermeknek ajándékot adtak, a legjobb húsz rajz alkotója pedig különdíjban részesült az Őszi kavalkád rendezvényén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!