Zalaegerszeg

2014.03.21. 16:20

Kormányablak Zalaegerszegen 65 millió forintból

Zalaegerszeg - Felavatták pénteken a zalaegerszegi okmányiroda átalakításával létrejött új kormányablakot.

Szabó Judit

A városháza épületében működő okmányiroda helyiségének felújításával új kormányablak jött lére a megyeszékhelyen. A létesítmény ünnepélyes avatásán Rigó Csaba kormánymegbízott elmondta, hogy 2011 elején országosan 29 kormányablakot nyitottak.

– Eldöntöttük, hogy nem állunk meg: a járások életre hívásával kézenfekvő volt újabb kormányablakokat létesíteni – folytatta Rigó Csaba.

Zalában nemrég Hévízen, majd Lentiben avatták fel a hivatali ügyek intézésének új típusú helyszíneit. A zalaegerszegi azonban ezeknél is többet nyújt: hétköznap 8 és 20 óra között 17 munkaállomáson fogadja az ügyfeleket, s két helyszínen van lehetőség fotók készítésére. A bejelentkezéseknél még van egy kis átfedés a régi és az új rendszer között, ezért Rigó Csaba türelmet kért az ügyfelektől.

 

Dr. Biró Marcell ünnepi beszédében megemlítette, hogy külföldön több országban referenciaértékűnek tekintik a magyar közigazgatási átalakítást. A lényeg azonban, hogy a magyar állampolgárok elégedettek legyenek, tette hozzá. Jelenleg mintegy 260 ügy intézhető a kormányablakokban, de szeretnék megtízszerezni a számukat, mondta az államtitkár.

A rendezvényen jelen volt dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg országgyűlési képviselője és Vigh László országgyűlési képviselő. Vigh László azt hangsúlyozta, hogy a város milyen kiemelkedő szerepet tölt be a megyében, s kifejezte reményét, hogy az ezzel járó feladatokkal a kormány-ablak is megbirkózik.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere megköszönte a kormányhivatalnak, hogy szép létesítménnyel gazdagította a várost, s jelezte, hamarosan a kormányablak környezete, a városháza előtti tér és a Dísz tér is megújul.

A kormányablak kialakítása 65 millió forintba került. A költségeket részben uniós pályázati forrás, részben a kormány fedezte. Az ablakban postapont is működik, a csekkfeladáshoz tehát nem kell elmenni a postára. Az akadálymentesített helyiség fűtését leválasztották a városháza rendszeréről 6,5 millió forintos beruházással, amely Rigó Csaba tájékoztatása szerint két év alatt megtérül.

A kulturális műsorral tarkított avatáson felköszöntötték a 75 ezredik ügyfelet, Takó-Guszler Zsuzsannát, majd az egyházak képviselői megáldották a kormányablakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!