Zalaegerszeg

2010.08.27. 05:29

Le a régi palatetővel!

Maximális kihasználtsággal kezdi meg az új nevelési évet a zalalövői óvoda, amely a közeljövőben átesik történetének első nagy felújításán, s közben új csoportszobával is bővül.

Szabó Judit


- Az épülethez hozzáépítenek egy új, ötödik csoportszobát vizesblokkal együtt. A bővítésre azért van szükség, mert a férőhelyek maximálisan kihasználtak. Huszonnyolc fős csoportjaink vannak, s a demográfiai adatok azt mutatják, hogy a következő években sem csökken a gyermeklétszám - tájékoztatott Németh Éva önkormányzati képviselő, az óvoda vezetője. - Az új épületszárny kialakítása mellett kibővítik a konyhát, külön öltözőt építenek hozzá, és kicserélik az összes nyílászárót. Az épületet akadálymentessé teszik, s felújítják a tetőt. Az utóbbi költsége nem fért bele a regionális pályázaton elnyerhető pénzügyi keretbe, ezért más forrásból kell megoldani. Az önkormányzat az EU Önerő Alaphoz fordult segítségért. Döntés még nem született, de bármi lesz az eredmény, a tetőcserét meg kell valósítani, az egészségre ártalmas palatető nem maradhat az épületen.

A beruházás kivitelezésére szeptemberben keresnek vállalkozót. A munka a nyílászárók cseréjével kezdődik várhatóan januárban, s tavasszal indulhat az új csoportszoba létrehozása. A rekonstrukciót és bővítést úgy szeretnék megoldani, hogy a gyerekeknek csak a tetőfelújítás idejére kelljen kiköltözniük az épületből. A csoportszobákat egyenként korszerűsítik, s míg folyik a munka, az óvodások a tornaterem- ben játszanak, s vesznek részt foglalkozásokon. Az eredeti célkitűzés az volt, hogy a munkálatok jövő őszre fejeződjenek be, de mivel a pályázat elbírálása csúszott, lehet, hogy később tarthatják az avató ünnepséget.


CSATLAKOZOTT HEGYHÁTSZENTJAKAB
Az idei nevelési év újdonsága a küszöbön álló épület-felújításon kívül, hogy tagintézményként csatlakozott a zalalövőihez a hegyhátszentjakabi óvoda. Összesen tizenhat kisgyerek jár a vasi falu intézményébe, melyek működtetése gazdaságosabbá vált az integráció következtében, több normatívát vehet igénybe a fenntartó. A zalalövői óvoda nevelési koncepciója nem változott, továbbra is figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű gyerekekre és a népi hagyományok ápolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!