Zalaegerszeg

2017.07.18. 17:35

Megújítanák az országot

ZALAEGERSZEG Magyarországon teljes megújulásra van szükség, mert a nagy alrendszerek, az oktatás, az egészségügy nem működnek - mondta egyebek között keddi sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP országos társelnöke.

Hajdu Péter

Közölte, a jelenlegi kormány kivéreztette az oktatást, amely most nem jó a diákoknak, a szülőknek és a tanároknak sem. Az LMP 100 költségvetési forintból 20-at az oktatásra költene, mert ez lenne a legfontosabb befektetés. További célként az egészségügy működővé tételéről beszélt a politikus, kijelentve, hogy nem fogadják el a kormány mentegetőzését, miszerint ez egy olyan rendszer, amit nem lehet talpra állítani. - Meg lehet csinálni, csak nem kellene ellopni a szükséges pénzt, hanem arra kellene fordítani, amire az állampolgárok adóforintjaikban odaadják, hogy ha bajuk történik, tisztességes egészségügyi ellátást kapjanak - mondta.

Szél Bernadett kijelentette, pártjának 12 pontos antikorrupciós terve van, mert erre szükség van a mai Magyarországon, és a Lehet Más a Politika úttörőnek számít, mivel nem lehet megvásárolni. Fontos témaként szólt az energiapolitikáról, amiről egyébként lakossági fórumot is tartott kedden. - Magyarországon az új típusú energiahordozóknak is meglenne a helyük, ha a kormány nem követne el mindent ennek megakadályozására. Paks 2-be számolatlanul ömlik a pénz. Ez egy politikai projekt, amivel Orbán Viktor az ország keleti orientációját akarja bebetonozni - közölte továbbá.

Dr. Paksy Zoltán önkormányzati képviselő ezzel az energiapolitikával összefüggésben közölte: az ipari parkba tervezett 1,1 milliárdos napelempark beruházását a kormány megtiltotta. - Ez semmi más, mint hogy az országot Paks 2-nek kiszolgáltassák, és minden más alternatívát félreállítsanak - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!