Zalaegerszeg

2015.12.01. 06:26

Megvesztegette volna a matematikatanárt

Zalaegerszeg – Húszezer forinttal akart jobb írásbeli matematika érettségihez jutni, nem sikerült, büntetőügy lett belőle.

Arany Gábor

A minap vádirattá lett eset egy zalaegerszegi középiskolában történt, ahol a 22 éves, Lentiben lakó L. József középszintű matematikai írásbeli érettségiből tett ismétlő vizsgát május 2-án.

Ezt követően egy hónappal későbbre jelölte ki az intézmény azt az időpontot, amikor a dolgozatokat meg lehet tekinteni. L. József már az ezt megelőző napokon lehetőséget kért és kapott a dolgozatokat javító tanárnőtől, hogy átnézhesse munkáját. Miután ez megtörtént, a tanárnő borítékba téve elzárta a dolgozatot.

L. József a hivatalos napon, június 2-án is jelentkezett újabb megtekintést kérve, aminek a tanárnő eleget tett. Míg tanulmányozta írásbeli munkáját – kihasználva, hogy a pedagógus épp nincs mellette – kisebb borítékban elhelyezve két tízezer forintost csúsztatott a dolgozata borítékjába. A szaktanár ezt nem észlelve visszazárta a dolgozatot, ezért L. József távozása előtt még nyomatékosan kétszer is arra kérte a tanárt, hogy nézze át a dolgozatát, hátha talál benne újabb értékelhető plusz pontokat.

A fiú hazatérve beszámolt édesanyjának arról, amit tett. Ő pedig két nappal később többször sikertelenül kereste telefonon a szaktanárt, majd meghagyta a számát, hogy hívja vissza. Június 5-én sikerült telefonon kapcsolatba kerülniük, ekkor L. Józsefné azt adta elő, hogy egyedül neveli a gyermekét, akinek nagy szüksége lenne a felvételihez a megfelelő pontszámra és a sikeres matematika érettségire. Végül rákérdezett, a tanárnő megtalálta-e a kisebb borítékot?

Ezek után a szaktanár értesítette az iskola igazgatóját, aki felbontotta a dolgozatot rejtő borítékot és előkerült a pénz.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, az ügyben L. József ellen vesztegetés, míg édesanyja ellen bűnpártolás miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!