Zalaegerszeg

2015.07.06. 13:12

MSZP: Jók a kulturális tervek

Zalaegerszeg koncepciója gazdag kulturális életet vizionál, talán csak egy kétkedő kérdés merült fel vele kapcsolatban. Mivel elsősorban külső forrásokra alapult, vajon folytatható lesz-e hosszú távon is?

Hajdu Péter

A kérdés az MSZP hétfői sajtótájékoztatóján hangzott el, amelyen Szabó Katalin, a városi közgyűlés kulturális bizottságának tagja szólt az említett önkormányzati tervről. Elmondta, a város kulturális koncepcióját jónak tartják, s bizakodva várják a megvalósítását. Kiemelte, nagyon fontos az alsóerdei szabadidőközpont fejlesztésének kormányzati támogatású terve. Emlékeztetett rá, a város koncepciója szerint gyakorlatilag a jelenleg is üresen álló, régi MMIK épülete válna a helyi kulturális élet központjává. Csupán azt nem tudni, mennyi pénzből és mikor lehet felújítani az épületet. A szocialista politikus elmondta, jónak tartják az egyesületek alanyi jogon történő támogatásának tervét, mivel utóbbiak így 5 évre előre tudhatják, mire számíthatnak. Kérdés azonban, hogy be lehet-e kerülni menet közben ebbe a körbe. Felvetette, hogy a kulturális koncepciót évente felül kellene vizsgálni.

Kiss Ferenc, az MSZP városi elnöke elmondta, szégyenletes, hogy a megyeszékhely is befogadta a kormány idegengyűlöletre uszító óriásplakátjait. Továbbá követelte, hogy szólítsák fel az Elios Zrt.-t, számoljon el, a közvilágítási rekonstrukció során mennyibe került itt egy lámpafej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!