Zalaegerszeg

2015.03.02. 18:00

Nívódíjat kaptak az Ady-iskola legjobban teljesítő, vizuális tagozatos diákjai

Zalaegerszeg - Hétfőn a tanulók rajzait, festményeit bemutató hagyományos közös kiállítás után került sor az iskolai nívódíjak átadására az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában.

Arany Horváth Zsuzsa

 

Tóth-Czoczek Alexandra, Horváth Anita, Simon Luca Kata, Végh Luca és Csik Dominik   Fotó: Katona Tibor

A diákokat, tanárokat, érdeklődőket kezdésként Kovács Csenge gitárjátéka hangolta a művészi élményre, körben a paravánokon, posztamenseken pedig ott sorakoztak a gyerekek tanulmányrajzai, akvarelljei, grafikái, kerámiái.

A kiállítást, s a tagozat tanulóinak munkáját Tánczos György művésztanár méltatta, jelezve, a művészi tehetség csak az érvényesülést biztosító munkával, szorgalommal párosulva hozza meg az eredményt. E tekintetben az Ady-iskola növendékei nem panaszkodhatnak, a képzés 25 esztendeje alatt számos tehetséges tanuló bizonyított a felsőoktatásban, sokan még a nemzetközi terepeken is. Tegnap a jövő reménységei kaptak nívódíjat tanáraik véleménye és iskolai előmenetelük alapján. Elismerésben részesült a kilencedikes Simon Luca Kata, Horváth Anita, Balázs Mercedesz, a 11./a osztályba járó Csik Dominik, Végh Luca és a végzős Tóth-Czoczek Alexandra. A tárlat március 16-ig várja látogatóit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!