Önkéntes fiatalok Zala megyében

2015. október 07., 19:20 szerző: Keszey Ágnes, Szabó Judit
komment
Zalaegerszeg, Keszthely -– Zalai fiatalok is csatlakoznak a 72 óra kompromisszum nélkül akcióhoz, melynek során a közösség érdekében végeznek hasznos tevékenységet október 8. és 11. között.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az országos programot a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezi. Zalaegerszegen a botfai városrész kastélyában működő Mindszenty Ifjúsági Ház koordinálja az akciót. Illyés Zoltán, a ház vezetője elmondta, hogy eddig 35-40 diák jelentkezett a Mindszenty-iskolából a közösségi munkára, amely szombaton zajlik. Lesz faültetés és festés a botfai sportpályán, kitakarítanak az ifjúsági háznál egy beerdősült területet, s felmérik a városrész védett gesztenyeligetének fáit.

Keszthely először csatlakozott a kezdeményezéshez. Több mint 160 fiatal vesz részt az önkéntes munkákban. Érdeklődésünkre a programot összefogó Nagy Bálint alpolgármester elmondta, hogy lakótelepeken, a Balaton-parton és a Kék túra hévízi tótól Gyenesdiásig tartó szakaszán szemetet szednek a résztvevők. A fiatalok az Idősek otthona lakóinak felolvasással kedveskednek, s középiskolások városismereti vetélkedőre várnak általános iskolásokat.

Keszey Ágnes, Szabó Judit

2015. október 07., 19:20 szerző: Keszey Ágnes, Szabó Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...