Zalaegerszeg

2016.10.01. 15:04

Öregdiákok közös évfolyamtalálkozója a BGE-n

Zalaegerszeg - Öregdiákok népesítették be szombaton a BGE gazdálkodási karának nagyelőadóját. Emlékezni gyűltek a 10, 20, 30 és 40 évvel ezelőtt végzett hallgatók.

Magyar Hajnalka

A legrégebben, 1976-ban végzettek közül 35-en jelezték érkezésüket, a későbbi évfolyamokból pedig összesen 127 egykori diákot vártak az ország minden szegletéből.

- Fontos számunkra a hagyományápolás, hiszen a gazdászképzés immár 46 éve van jelen Zalaegerszeg életében - indokolja az összevont évfolyamtalálkozó megrendezését Lambertné Katona Mónika megbízott dékán. - Az itt végzett 6987 közgazdász összetartozó közösséget alkot, ezért generációkon átívelve hívjuk őket találkozóra. Nekünk, utódoknak is fontos, hogy ébren tartsuk a kötődést, továbbvigyük az elődök által megteremtett értékeket.

Dr. Tóth József, Lambertné Katona Mónika és dr. Szász Péter a találkozón
Fotó: Magyar Hajnalka

- Nagy dolog, hogy ez az intézmény már több mint négy évtizede működik, s ha voltak is borúsabb időszakok, mindig talpraállt - idézi a múltat dr. Tóth József, aki húsz éven át volt az előd számviteli főiskola igazgatója. - Jó szakmát kaptak az itt diplomázók, bármerre járok az országban, az itt végzettek mind szeretettel emlegetik az egerszegi főiskolát. Persze azóta rengeteget változott minden, egyetemi kar lett, több szakiránnyal, de nagyon örülök, hogy máig megmaradt a képzés gyakorlati jellege. Aki innen kikerül, gond nélkül illeszkedik be a munka világába. Számos, ma itt tanító kolléga volt egykor a tanítványom, köztük a dékán asszony is. Máig előttem van a ballagásuk, ahogy vonulunk a zárdától (ott működött egykor a főiskola) végig a városon át a buszmegállóig...

A 40 évvel ezelőtt végzettek soraiban üdvözölhetjük dr. Szász Pétert, a Zalaszám Informatikai Kft. ügyvezető igazgatóját is.

- Jól emlékszem, hogy annak idején emelt szintű gimnáziumnak csúfolták az iskolát, pedig sok itt végzett kollégám példája alapján mondhatom, korábban is nívós tudást nyújtott az intézmény. Nem is szólva arról az érzelmi, közösségi pluszról, amivel felvértezett bennünket a diákéveinket övező emberközeli, összetartó közeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!