Zalaegerszeg

2016.08.28. 20:05

Pogácsafiesta - Bazitán szombaton ünnepeltek

Zalaegerszeg-Bazita - A megyeszékhely tévétornyos városrésze hagyományosan augusztus végén tartja közös szórakoztató fesztiválját.

Arany Horváth Zsuzsa

Dala Hajnalka, az Apáczai VMK vezetője, Fehér Vilmos pogácsasütő világosító, Balaicz Zoltán polgármester és ijf. Sándor Dénes György a településrész önkormányzati képviselője Fotó: Katona Tibor

Amelynek a szervezésében évről évre az Apáczai művelődési központ munkatársai nyújtanak segítséget, a meghívásról pedig a településrészi önkormányzat és a képviselő, ifj. Sándor Dénes György gondoskodik. Az egyik fő attrakció és izgalom szombaton ezúttal is a pogácsasütő versenyt volt, amelyre délután ötig lehetett benevezni a késztermékkel. Ottjártunkkor adta le a sós finomsággal teli kosarát Fehér Vilmos, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház világosítója, aki a hagyományos hozzávalók közül a töpörtyű minőségét emelte ki, mint a siker zálogát. A forró nyár végi délután folyamán operettslágereket énekelt az Orfeum Vándorszínpad, táncegyüttesek léptek színpadra, díszmadarakban is gyönyörködhettek az érdeklődők. A bazitai pogácsafesztiválon köszöntötte a jelen lévőket Balaicz Zoltán polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!