Zalaegerszeg

2016.05.12. 13:45

Sikeres volt a futónap - közeleg a koraszülött PIC-nik

Zalaegerszeg - A várakozásokat is messze felülmúló sikerrel zajlott le a múlt hétvégén a koraszülötteket támogató futónap.

Magyar Hajnalka

Erről, s a június 4-én, szombaton esedékes VI. Koraszülött PIC-nikről tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót. Dr. Gárdos László, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány megalapítója elmondta, több mint 320 résztvevő, köztük 43 csapat kapcsolódott be a Zalaegerszeg és Keszthely közötti futóprogramba, különböző távokat vállalva. A nevezési díjakból 380 ezer forint gyűlt össze. A legtöbb futót indító csapat címet a Spartan Race Training Group érdemelte ki, a legfiatalabb koraszülött résztvevő a 7 éves, anno 900 grammal születő Fehér Luca volt. A csapatversenyt a Rudolf Tamás, Ignécz Renáta kettős nyerte, második a csupa gyerekből álló Karos Sprint Úszó Klub lett.

A vasárnapi, Futás a koraszülöttekért című jótékonysági sportakció rajtja Zalaegerszegen (Fotó: Katona Tibor)

A férfiak mezőnyében Bogár János, míg a nők között Makai Viktória ért elsőként célba. A befutókat fieszta hangulat fogadta Keszthely főterén, több résztvevő, köztük a Honvéd-kórház csapatában induló dr. Zacher Gábor, valamint a Bethesda főigazgatója, dr. Velkey György is újbóli részvételt ígért. A továbbiakban a június 4-én 9.30-kor megnyíló Koraszülött PIC-nik részleteiről hallottunk, ahova ezres nagyságrendben várják a korán érkezett gyerekeket és szüleiket. A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztráció szükséges, az érintett családok - köztük vasiak és somogyiak is - a napokban kapják kézhez a meghívót. A PIC-nik minden évben valamilyen tematika köré szerveződik, ez alkalommal játszóházzá alakul át a helyszínül szolgáló Falumúzeum. A portákon különféle játékos feladatok várják a gyerekeket, a megoldásban az osztály óvónője, nővérei, gyógytornászai segédkeznek. Az programban egyebek közt koncert, kommandós, tűzoltó és kutyás bemutató szerepel, a vendégeket paprikáskrumpli, langalló, zsíros kenyér és bodzaszörp várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!